Erna – Još jedan kantautorski potencijal

Muzika.hr
2059

Mlada kantautorica, koja je ovaj utorak (14.veljače) nastupila u Rockmarku, odaziva se na ime Erna Imamović. Za one koje to zanima, nastupila je u jednoj od sezona Hrvatska traži zvijezdu.

Na našu sreću, a vjerujem i njezinu, nije ostala u toj bezličnoj emisiji rezerviranoj za instant zvijezde.Erna je još jedna autorica koja je kao svoje oruđe odabrala gitaru. Iako puno mlađa, svojim nastupom i stilom podsjeća na Ninu Romić. Ernin glas, za razliku od Nininog, puno je snažniji i jači, a u njenom izrazu osjeti se tko su joj bili uzori, dok je krpala prve akorde na svojoj gitari. Na prvo slušanje to su, prije svega, Janis Joplin i Etta James.

Tijekom svog akustičnog nastupa, publici je predstavila i tri nove autorske skladbe – “U noći“, “Come and See” i “The Wind Song“, koja po riječima autorice, i nema previše veze sa vjetrom. Iako ne voli da se sve njene pjesme tako percipiraju, slušatelj brzo dođe do zaključka da je njihov light motiv, uglavnom, ljubav, bila ona rezervirana za drugu osobu, ljude, život ili svijet kao takav.

Muziku podržava

Za sada Erna nema snimljen niti jedan album, ali nadam se da to neće dugo ostati tako. A Ernu Imamović uživo možete čuti po raznim kafićima u Zagrebu ili na nekoj od budućih Akustika, kada će, nadam se, promovirati svoj album.

Fotografije sa svirke pogledajte na Facebook stranici Akustike.

Akustično piše: Vedran Živković

Muziku podržava