Embassy 516 gosti Akustike u Rockmarku

Muzika.hr
2292

Embassy 516 naziv je ‘Post Polemic Wave of Pop’ benda koji će ‘potegnuti’ iz Dubrovnika kako bi u utorak 11. siječnja bili gosti Akustike u Rockmarku.

Kako stoji u njihovoj službenoj biografiji, skupina je osnovana 18.11.2006. u Dubrovniku, a od samih početaka vođeni su idejom o izgradnji zvučnog zida koji bi stvorio magičnu kulisu za naratora. Mogu se pohvaliti i kako su pozornicu dijelili s poznatim glazbenim imenima, poput Massive Attack, Ladytron, The Flaming Lips, Broken Social Scene…Ime benda povezano je s Manic Street Preachers, što su nam i sami objasnili.

O imenu benda…
…”Embassy 516 svoje ime kao bend duguje nimalo herojskom nestanku Richeya Jamesa Edwardsa, misterioznog četvrtog propovjednika benda Manic Street Preachers iz Walesa. 1.2.1995. godine je službeno posljednji put viđen, a nakon toga mu se gubi skoro svaki trag. U tom trenu prije 16 godina bio je prijavljen kao gost londonskog hotela Embassy u sobi broj 516.

Muziku podržava

Mnogo je sličnosti izmedu mentaliteta njegovog rodnog Blackwooda i našeg malog Dubrovnika okruženog stoljetnim zidinama. Kako više godine odmiču, to je izvjesnije da je ime zapravo odabralo autorski rad i glazbu koju stvaramo. Značenje je postalo značajno, a mi smo ga samo usvojili poput znanja.”…

O albumu prvijencu…
…”Pokušaji za snimanjem materijala uz kvalitetnu produkciji sežu još u 2008. godinu kada su započeti neki od prvih zahvata na demo albumu. Kroz ove tri godine smo kao bend izrasli u skoro ‘potpun tržišni proizvod’ te se uvjerili kako bez pravog studijskog snimanja i bar-koda na 8 do 12 cm CD-u to ipak neće biti moguće u potpunosti izvesti…

Trenutačno su već rezervirani datumi za snimanja u suradnji sa Hrvojem Nikšićem u Zagrebu. A kada će na red doći mix i mastering ipak više ovisi o ‘crnoj’ strani naših financijskih mogućnosti kao benda (bez ikakve potpore izdavačke kuće ili sponzora).

U trenu finalizacije tog materijala; radnog naziva “Surveillance of the Environment“, vrlo je izgledno da bi za hrvatsko tržište bio objavljen preko indie labela OSA iz Labina.”…

Akustika u Rockmarku…
…”Prilikom ove zimske promo turneje Embassy 516 će na svim koncertima odsvirati kompletan autorski materijal s nadolazećeg prvog albuma “Surveillance of te Environment”.

Ni akustično izdanje za publiku u Rockmark knjižari neće biti iznimka. Tako uz 12 pjesama koje će se uskoro snimati, očekujte i jos poneko iznenađenje ‘glazbene ambasade’ iz Dubrovnika”…

Bend inače broji četiri stalna člana, a u Rockmarku će prirediti intimniju, akustičnu svirku u kombinaciji gitare i klavijatura.

Početak je u 19 sati, a ulaz besplatan.

Embassy 516 – MySpace // Facebook // YouTube

Akustika @ Rockmark – Facebook // akustika@rockmark.net

Muziku podržava