Elephant and the Moon akusticira u Rockmarku

1100

Na posljednjem svibanjskom akusticiranju, u Rockmarku ćemo ugostiti zagrebačkog kantautora Petra Vranića, koji nastupa pod imenom Elephant and the Moon.

Kako nam je sam otkrio, pjesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima, gdje stari klavijaturist hrapavim glasom pjeva jazz posljednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Sjede u borama muškarca koji sjedi u dineru kraj autoceste usred ničega i razmišlja gdje još može pobjeći od sebe. Tuguju zajedno sa ženom koja ne može zaspati jer ju bude isprekidani otkucaji slomljenog srca. Ljenčare u nervoznim drhtajima klinca koji sjedi na haubi tatinog starog auta s rukom naoko nehajno ovijenom oko djevojčinih ramena, dok se natječu tko će od njih prvi vidjeti zvijezdu padalicu u toploj ljetnoj noći.Svoje glazbeno iskustvo počeo je prikupljati u raznim zagrebačkim bendovima, a krajem 2011. odvažio se samostalno stati pred svjetla pozornice te publici predstavio ‘tugaljive rokenrol pjesme na granici između americane i mamurnog kajanja, Balkan via Nashville’.

Nedavno je predstavio i svoj debitantski singl, pjesmu “The night is catching up with me“, koja će svoje mjesto zasigurno naći i na nadolazećem EP izdanju “Thank your lucky stars”, kao i setlisti na akusticiranju u Rockmarku, 28. svibnja.

Muziku podržava

Početak svirke je u 19 sati, a upad je besplatan.

Otkrit ćemo vam i kako se polako približavamo kraju treće sezone Akustike – već 4. lipnja Onli-tu nam zatvaraju akusticiranje u riječkom Tunelu, dok za zagrebački kraj sezone, 11. lipnja, pripremamo jedno slatko akustično iznenađenje. Više o svemu uskoro.

Vidimo se!

Akustika – Sviđa mi se | Pratim te

[Ovaj
projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava