Eksperimentiranje na Koncertu za prazan krevet

1127

U petak 28. ožujka u zagrebačkom Domu HDLU-a (Trg žrtava fašizma) održat će se eksperimentalni audio-video live set pod nazivom Koncert za prazan krevet, u sklopu kojeg će biti predstavljen i potpuno novi elektronski instrument tenori-on.

Ovaj multimedijalni projekt nastao je zajedničkim snagama zagrebačke skupine Dvakrozdva i britansko-talijanskog umjetnika Marca De Giorgia.

Set traje oko 45 minuta i napravljen je namjenski upravo za prostorije Doma. Publika, koja je smještena na gornjoj galeriji, prati video projekciju De Giorgia na krevetu, uz koji se nalaze i sami izvođači.

Muziku podržava

Tijekom koncerta od ‘instrumenata’ se koriste električna gitara, stetoskop, multiefekti, kao i tenori-on, novi elektronski instrument koji su osmislili japanski umjetnici u suradnji s Yamaha Center for Advanced Sound Technology.

Tenori-on se sastoji od 256 aktivnih svjetlećih LED polja, koja istovremeno služe za sviranje i upravljanje instrumentom. Ovo će ujedno biti i premijerno predstavljanje instrumenta pred hrvatskom publikom.

Početak je u 20 h, a ulaz je slobodan.

Muziku podržava