Eddy Meets Yannah ispred Stonesa i Coldplayja u Japanu

Edo Plovanić
1353

Od izlaska “Just like…” izdanim za njemačku etiketu Compost Records u travnju, album je našao svoje mjesto na svim relevantnim broken beat/nu jazz i srodnim top ljestvicama, a skladbe dvojca Eddy Meets Yannah su postale nezaobilaznim dijelovima set listi DJ autoriteta i glazbenih znalaca Jazzanove, Rainer Trűby Tria, Kyoto Jazz Massivea…

Kritičarski hvalospjevi i priznanja gazbenih kolega rezultirali su i simpatijama publike. Singl “Reach The Sky” se nalazi na listi redakcijskih prijedloga BMSoho recordsa, 12. je na top listi Juno Recordsa (ispred Basement Jaxxovov “Oh my Gosh” i “Heidi Bruehl” Tosce), a najveće uspjehe bilježe u Japanu gdje se singl “What A Day” nalazi na 18. mjestu službene japanske top ljetvice (koja se slaže prema airplayju svih japanskih radijskih postaja), ispred “Rough Justice” The Rolling Stonesa, “Just Want You to Know” Backstreet Boysa ili “Fix You” Coldpayja.

“Just Like…” za japansko tržište izlazi 24. kolovoza, i to u izdanju japanske vodeće izdavačke kuće Victor Entertainment, a izlazak će biti popraćen promotivnom rujanskom mini turnejom na kojem Eddy Meets Yannah, uz tri klupska nastupa (od kojih je najznačajniji u klubu Yellow s Gillesom Petersonom, Toshio Matsuura (UFO) i najvećim japanskim jazz bendom Soul And Pimp Sessions), imaju dogovorene i brojne promotivne obaveze poput gostovanja na radio stanicama i intervjua.

Kao zagrijavanje pred japansku promociju albuma, Eddy Meets Yannah nakon nastupa u zagrebačkom Aquariusu 03. rujna, sredinom istog mjeseca nastupaju s Peterom Kruderom i Rainer Trűbyjem na jednom od najvećih europskih glazbenih sajmova, berlinskom PopKommu.

Muziku podržava
Stisni