Dvostruki reunion Black Flaga

Muzika.hr
1226

Black Flag ponovo su na okupu. Legendarni američki hardcore punk bend iz Hermosa Beacha nastupit će na ovogodišnjem izdanju britanskog festivala Hevy Fest koji će se održati u Kentu između 2. i 4. kolovoza, a na kojem će svirati više od 80 izvođača.

Bendu će to biti prvi nastup na britanskom tlu nakon gotovo 30 godina te također jedini koncert koji će izvesti tijekom ove godine.

Bend će nastup odraditi u postavi iz 1979. godine, kada se Ron Reyes pridružio gitaristu Gregu Ginnu i zamijenio originalnog frontmena Keitha Morrisa koji je nedugo zatim oformio glazbeno sličnu grupu Circle Jerks.

Muziku podržava

Reyes je bend napustio godinu dana kasnije, a na njegovo mjesto uskočio je Dez Cadena.

Cadenu je 1981. zamijenio Henry Rollins te u bendu ostao sve do 1986. godine, kada je nakon punih deset godina postojanja obznanjen službeni raspad, a Rollins se otisnuo u uspješnu glazbenu solo i glumačku karijeru.

U postavi Dez Cadena (vokal)/Greg Ginn (gitara)/Robo (bubnjevi)/C’el Revuelta (bas gitara) Black Flag su se nakratko ponovo okupili 2003. godine.

Paralelno s objavom o okupljanju postave iz 1979., neki bivši članovi benda odlučili su oformiti bend Flag.

Keithu Morrisu, Chucku Dukowskom i Billu Stevensonu pridružit će se Stephen Egerton te će skupa poći na američku turneju, a gostovat će i na dva europska festivala, belgijskom Groezrocku i njemačkom Monster Bash.

Kako najavljuju, svirat će ‘pjesme iz svih razdoblja benda’.

Muziku podržava