Dva hrvatska benda prije Bill Wymana

1023

U nedjelju, 2. listopada, pozornicu kluba Boogaloo sa svjetskom glazbenom elitom okupljenom u Rhythm Kingsima bivšeg basiste Stonesa Bill Wymana, podijelit će čak dva mlada i perspektivna hrvatska banda. Akustični zagorski blueseri Little Pigeon’s ForHill Blues otvorit će koncert u 20:45, a rockeri Elektrobuda nastupit će nakon njih. Bill Wyman’s Rhythm Kings se na pozornicu penju u 21:30. Organizator moli posjetitelje da dođu na vrijeme.

Little Pigeon’s ForHill Blues akustični je projekt nastao u prosincu 2001. Riječ je prvenstveno o trio formaciji koju čine Tomislav Goluban (usne harmonike), Ante Prgin (akustična gitara) i Nikola Herceg (bas gitara), iako Tomislav i Ante nastupaju i kao duo. Repertoar Little Pigeon’s ForHill Bluesa temelji se na ostavštini starog country/delta blues izričaja u kombinaciji sa suvremenim reggea i funk akordima gitara koji u njihovoj izvedbi dobivaju novu, originalnu dimenziju. U ožujku 2005. Little Pigeon’s ForHill Blues su izdali svoj prvi nosač zvuka naziva “Pigeon’s Flight“.

Elektrobuda je novo ime hrvatske glazbene scene iza kojeg se kriju dobro poznata imena bivših članova Majki i Kojota. Zoki, Kilmister, Alen, Bobo i Danko ove jeseni objavljuju album prvijenac “Sveti Zvuk“, najavljenog singlom “Na nogama od stakla“, koji je osim okupiranja hrvatskih top lista svoje mjesto pronašao i na MTV-u.

Ulaznice po cijeni od 150 kuna se mogu pretprodaji naći u sustavu Eventima (link na www.muzika.hr – Kupovina ulaznica). Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 170 kuna.

Muziku podržava