Drugo izdanje Balaton Sounda

1364

Nakon uspjele prošlogodišnje premijere, Balaton Sound festival, pokrenut od strane kulturnog menadžmenta Sziget festivala, i ovo ljeto održat će se u mjestu Zamárdi na jezeru Balaton i to od 10. do 13. srpnja. Za sada je potvrđeno 13 imena među kojima se posebno izdvaja Massive Attack.

Glavni sponzor i ove godine bit će Heineken, a sudeći prema popisu izvođača organizatori očito ciljaju prvenstveno na elektronsku i plesnu publiku. Tako se među najavljenim imenima koja će nastupati na mainstageu nalaze još i Fatboy Slim, francuski DJ David Guetta te trenutno svjetski DJ broj jedan, Armin Van Buuren.

José Padilla, resident DJ Café del Mara koji je morao otkazati svoj prošlogodišnje nastup zbog bolesti vraća se i nastupit će na jednom od sporednih stageva, isto kao i electro-house duo Booka Shade, njemački reggae bend Gentleman, kubanski hip hoperi Orishas, švedski electronic-jazz duo Koop te Federico Aubele koji dolazi iz Argentine.

Naravno, nova imena još se očekuju, a za sada se možete informirati na stranici www.balatonsound.hu (za koju se nadamo da će je uskoro i prevesti na engleski).

Cijena festivalske ulaznice (sva četiri dana) iznosi 65 EUR.

Muziku podržava