Dream Theater, Opeth i Porcupine Tree u zejdničkom projektu

domination
1293

Prog metalci često misle da ne sviraju dovoljno, pa se nerijetko desi da se razni članovi nađu u studiju, piju pive, jedu pizzu i snimaju albume. Tako će se vjerojatno u skoroj budućnosti dogoditi i sa frontmanom Opetha – Mikael Åkerfeldt, Steven Wilson iz Porcupine Tree i bubnjarom Dream Theatera – Mike Portnoy.

Mikael iz Opetha je u nedavnom intervjuu izjavio: “Sa Steveom sam se upozno prije nekih 6 godina i pričali smo se da bi mogli snimiti nešto zajedno, ali nam rasporedi do sada to nisu dozvoljavali. Već smo radili zajedno u studiju kao glazbenik i producent, a sada mislim da ćemo ubrzo naći vremena da napišemo zajedničke pjesme.

Mike Portnoy je svirao sa svojim Dream Theaterom na turneji s Porcupine Tree i izrazio je želju da nam se pridruži. Uvijek sam obožavao Dream Theater, a on je fantastičan bubnjar. Mislim da ćemo prvo snimiti pjesmu koju je Steven napisao za njihov album “In Absentia” pa ćemo dalje vidjeti. Ne želimo ništa prenapuhivati, jednostavno želimo uživati u glazbi. A kako će zvučati, nemam pojma. Za sada smo samo razgovarali, ali ubrzo ćemo saznati.”

Muziku podržava

Mike Portnoy je njegove riječi samo potvrdio: “Slušam Opeth već godinama, a zadnje vrijeme smo se i upoznali. Sa Stevenom smo se dogovorili da ćemo složiti nešto zajedno, a sada se nadam da će nam rasporedi napokon to i dozvoliti. Jedino što se bojim da ćemo Steven i ja htjeti nešto žestoko, a Mikael malo lakše. Mi to ne možemo s našim bendovima, a Mikael s Opethom rastura već na veliko.

Ali, tko zna, možda se nađemo negdje u sredini. Bit će to odlično, jer imam odlična iskustva u projektima s drugim ljudima. Pogotovo onima koji su vođe u svojim bendovima. Tako je bilo i u Transatlanticu sa Neal Morseom i Roine Stoltom, a tako će biti i sa Stevenom i Mikaelom.”

Muziku podržava