Ponekad i oni najpoznatiji glumci imaju svoje dvojnike, a zbog odličnih kostima i šminke to ni ne primjećuješ. Većina njih pronađu zamjenu za opasne scene ili se nađu u situaciji u kojoj su spriječeni nastaviti snimati film. Dvojnici su često također profesionalni i talentirani glumci, većinom dobro tretirani i plaćeni, no ponekad i potpuno marginalizirani i potplaćeni. Pred tobom je deset zanimljivih priča glumaca/ica i njihovih dvojnika koje smo odlučili istražiti netom nakon najave dolaska filma “Us” Jordana Peelea koji stiže u kina krajem ožujka, a u kojemu se radnja vrti i oko zastrašujućih dvojnika.

1Johnny Depp i Tony Angelotti

Izvor: Bored Panda

Rijetko kada Johnny Depp u svojim filmovima pristaje na dvojnike, no u filmu “Pirates of the Caribbean“, nije prošla bez njega. Za vrijeme snimanja, Depp je ozlijedio leđa i tjednima je morao mirovati. Njegov dvojnik, Tony Angelotti zamijenio ga je u tim istim scenama, no da stvar bude još gora, Angelotti je također nastradao. Kasnije je tužio studio Walt Disney Co.

2Carrie Fisher i Tracey Eddon

Izvor: Pinterest

Glumice poput Glenn Close, Jessice Lange, Meryl Streep, Sigourney Waver, Cybill Shepherd i Jane Seymour također su bile na audiciji za princezu Leiu, a samo je jedna dobila ulogu, nezamjeniva Carrie Fisher. U nastavku “Star Wars VI: Return of the Jedi“, glumicu je u određenim scenama mijenjala njena dvojnica Tracey Eddon.

3Brad Pitt i David Patterson

Škotski glumac David Patterson, s 26 godina glumio je u filmu “World War Z” kao zamjena Bradu Pittu. Tijekom snimanja David nije smio progovoriti ni jednu riječ s Bradom, za 18 sati rada na filmu, zaradio je samo 600 kuna, pozivnicu za premijeru nikada nije dobio, dok je Brad “spremio” milijune u džep.

4Cate Blanchett i Zoë Bell

Izvor: Instagram

U filmu “Thor: Ragnarok“, Zoë Bell dvojnica je glumici Cate Blanchett. Tarantinova miljenica uskakala je umjesto Ume Thurman u dva “Kill Bill” nastavka, također je uloge dobila i u filmovima “Death Proof”, “Inglorious Bastards”, “Django Unchained”, “The Hateful Eight” i u novom “One Upon a Time In Hollywood”. 90-ih godina glumila je i u Kseni – Princezi ratnici umjesto glumice Lucy Lawless.

5Natalie Portman i Sarah Lane

Izvor: Kickvick

Za ulogu balerine Nine Sayer u “Black Swanu“, Natalie Portman objašnjava kako joj je to bila najzahtjevnija uloga u karijeri. Smršavila je više od deset kila, radila je 16 sati dnevno, Nina je jednostavno nije napuštala. Zbog mukotrpnog rada, Natalie je dobila i zasluženog Oscara. Ipak, njena plesna dvojnica koja se bavi baletom 22 godine, Sarah Lane, tvrdi sasvim suprotno. Govori kako je “Natalie u filmu otplesala tek pet posto i da se htio naglasiti neviđeni plesni talent glumice, što je nemoguće u takvom kratkom periodu”.

6Tom Cruise i  Michael Mcintyre

Izvor: Pinterest

Britanski komičar Michael Mcintyre dvojnik je Tomu Cruiseu u filmu “Night and Day“. Osim te uloge, Mcintyre mijenjao je glumca i u drugim opasnim scenama koje on sam nije mogao odglumiti.

7Penelope Cruz i Monica Cruz

Izvor: happyfacts

Španjolska glumica Penelope Cruz, dok je 2010. godine snimala četvrti nastavak “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides“, bila je u visokom stupnju trudnoće i osobno je zvala svoju tri godine mlađu sestru Monicu Cruz, koja ju je zamijenila u drugoj polovici snimanja filma.

8Tom Hardy i Jacob Tomuri

Izvor: stuff.co

Jacob Tomuri, glumac iz Novog Zelanda, pronašao se kao dvojnik Toma Hardyja u filmu “Mad Max: Fury Road“. Zbog nevjerojatne sličnosti, Jacob je glumio i u filmu “Legend“.

9Angelina Jolie and Eunice Huthart

Izvor: telegraph.co

Ponekad dvojnici ne moraju biti posve isti. To potvrđuju glumice Angeline Jolie i Eunice Huthart. Zahvaljujući sličnom obliku tijela, prvi put su se susrele na snimanju filma “Tomb Raider“, gdje je Eunice zamijenila Angelinu u ulozi Lare Croft. U 2010. mijenjala ju je i u filmu “Salt“. U privatnom životu također se dobro slažu.

10Emilia Clarke i Rosie Mac

Izvor: newslocker

Emilia Clarke u petoj sezoni “Game of Thronesa” također je dobila svoju dvojnicu. Nju je odglumila model i glumica, Rosie Mac koja je tada imala samo 18 godina. Na audiciju se nije prijavila, ekipa ju je zamijetila nakon što je na svom Twitter profilu objavila fotku s plavom perikom.

20 Shares