Dokumentarac o velikom gitaristi Randy Rhoadsu

1405

Poznati američki režiser, producent i manager Peter Margolis iz Dakota Pictures, priprema dokumentarni film o Randy Rhoadsu, jednom od najvećih heavy metal gitarista. Peter je na, za sada još neimenovanom, filmu počeo raditi 19. ožujka prošle godine.

Tog se dana na Randyevom grobu u San Bernardinu, Kalifornija, povodom 25-e godišnjice njegove smrti, okupilo više stotina obožavatelja.

Dokumentarac je sastavljen od brojnih Randyevih snimaka, a u njegovoj izradi su Peteru, inače i samom štovatelju ovog gitariste, pomagali dobri poznavatelji njegovog lika i djela.

Muziku podržava

Od Lori Hollen, predsjednice fan kluba Quiet Riota iz sedamdesetih, pa Randyeve majke Delores, brata Kellea, zatim Kellia Garnija, originalnog basiste Quiet Riota, Jodi Raskin, Randyeve djevojke u vremenima prije pogibije, Carlosa Cavaza, njegovog nasljednika u Quiet Riotu, Rudy Sarza, basiste istog benda iz najslavnijeg razdoblja ili Leslie Westa, gitariste skupine Mountain, inače jednog od najvećih Randyevih idola.

Svi su oni pomagali bilo kroz savjete, prijedloge i korekcije, bilo kroz razgovore koji će biti objavljeni na filmu. A kao i njegov naslov, tako za sada još nije preciziran niti podatak kada će film biti dovršen, pa tako niti onaj o njegovom premijernom prikazivanju.

Randall William “Randy” Rhoads bio je školovani gitarista, student klasične gitare, sredinom 70-ih osnovao je skupinu Quiet Riot, s kojom je snimio dva albuma, “Quit Riot I” (1977.) i “Quiet Riot II” (1978.), da bi nakon toga prihvatio poziv Ozzy Osbournea i pridružio se njegovom bendu nakon što je ovaj napustio Black Sabbath.

S njim je snimio prva dva, ujedno i najbolja albuma, “Blizzard of Ozz” (1980.) i “Diary of A Madman” (1981.).

Randy je poginuo 19. ožujka 1982. godine u 26. godini života, u avionskoj nesreći koja se dogodila tijekom turneje na Floridi.

Muziku podržava