Dokumentarac o Georgeu Martinu stiže na DVD i Blu-Ray

833

Produced By George Martin“, dokumentarac o glazbenom geniju koji je oblikovao zvuk The Beatlesa i drugih britanskih izvođača 11. rujna bit će objavljen na formatima DVD-a i Blu-Raya, putem kuće Eagle Rock Entertainment.

Dokumentarac iznosi vrlo osobnu priču o najveličanijem britanskom producentu svih vremena Sir Georgeu Martinu u kojoj on govori o svom djetinjstvu, iskustvu s Drugim svjetskim ratom i ranim danima studentskog života.

Hvaljen i od strane kritike i od strane publike, dokumentarac je svoju premijeru doživio prošle godine u sklopu BBC-eva dokumentarnog serijala “Arena”, a na nadolazećem DVD i Blu-Ray izdanju sadržavat će više od 50 minuta pridodanog materijala koji nije prikazan u izvornom televizijskom prijenosu. Među dotičnim materijalom nalaze se intervjui i doprinosi poput onih Ricka Rubina, T-Bone Burnetta, Howarda Goodalla, Jimmya Webba te Ken Scotta.

Muziku podržava

Martinova karijera nije sličila ičijoj drugoj. Ranih ’50-ih godina dobio je posao u kući EMI/Parlophone te počeo raditi na orkestralnoj i glazbi za djecu da bi nedugo zatim producirao čitav niz vrlo uspješnih comedy ploča veličina kao što su Peter Sellers, Spike Milligan, Peter Ustinov i drugi. A onda, 1962. godine, sklopio je diskografski ugovor s The Beatlesima i sve se promijenilo.

Martin i The Beatlesi zajedno su proizveli revoluciju u popularnoj glazbi i načinu njezina snimanja te ostvarili vjerojatno i najbolju suradnju koju jedan producent i izvođač uopće mogu imati.

U dokumentarcu se također mogu vidjeti klipovi izvođača koje je on producirao, kao i novi intervjui s mnogima od njih uključujući Sir Paula McCartneya, Ringa Starra, Michaela Palina, Jeffa Becka, Rolfa Harrisa, Cillu Black, Millicent Martin i Bernarda Cribbina.

Muziku podržava