Dodijeljene NME Awards 2013

829

Biffy Clyro, Florence + The Machine, Palma Violets i The Rolling Stones samo su neki od dobitnika ovogodišnje nagrada britanskog glazbenog tjednika The New Musical Expressa koja se održala 27. veljače u Troxyu u Londonu

Biffy Clyro kući su otišli s ‘nagradom za najbolji britanski bend’, dok su Florence + The Machine osvojili ‘nagradu za najboljeg solo izvođača’.

Palma Violets proglašeni su ‘najboljim novim bendom’, a The Rolling Stones ‘najboljim live bendom’. Stonesi su osvojili i ‘nagradu za najbolji glazbeni film’, za “Crossfire Hurricane”.

Muziku podržava

‘Nagrada za najbolji inozemni bend’ otišla je u ruke The Killersa.

Given To The Wild” The Maccabeesa proglašen je ‘najboljim albumom’, a “Inhaler” Foalsa ‘najboljim singlom’.

U kategoriji ‘najboljeg videa’ slavio je “R U Mine?” Arctic Monkeysa, a ‘najbolje dance ploče’ “Sweet Nothing” Calvina Harrisa i Florence Welch.

Za ‘najbolji veliki festival’ izglasan je Reading & Leeds, a za ‘mali’ Festival No. 6.

‘Glazbenim događajem godine’ proglašena je svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara, a ‘herojem godine’ aktualni predsjednik SAD-a Barack Obama.

‘Film godine’ je “The Hobbit: An Unexpected Journey”, a ‘knjiga godine’ “The Story Of The Streets” autora Mikea Skinnera, dok je ‘nagradu za najbolji TV show’ i ove godine pokupio “Fresh Meat”.

‘Najbolji twitter profil’ ima Alana Haim iz sestrinskog tria Haim. Matt Bellamy (Muse) proglašen je ‘najzgodnijim muškarcem’, a Amy Lee (Evanescence) ‘najzgodnijom ženom’.

U kategorijama najgorih izvođača nagrade su pokupili Harry Styles (‘najgora ličnost godine’) i matični mu bend One Direction (‘najgori bend’).

Blurov box-set “21” odnio je ‘nagradu za reizdanje godine’, dok su posebne nagrade, one za ‘bogolikog genija’ i ‘izniman doprinos glazbi’ ove godine pripale bivšem gitaristu The Smithsa Johnnyu Marru odnosno još jednom mu bivšem bendu, The Cribs.

Izvođačima s ‘najboljim fan klubom’ proglašeni su Muse.

Muziku podržava