Doček Nove godine u Osijeku

3944

Ako ste iz Osijeka, no ne znate gdje biste dočekali Novu 2006. godinu sa svojim voljenima, možda vam mi možemo pomoći. Naime, donosimo vam nekoliko prijedloga gdje dočekati Novo ljeto… Ukoliko ste zainteresirani za proslavu na Trgu Ante Starčevića uz fontanu, skupocjene klupe i podno grijanje – tamo će vas između ostaloga zabavljati Krunoslav Kićo Slabinac i Miroslav Škoro. Možda će vas zanimati i da je Županija uložila 100 000 kuna u ovu manifestaciju, kao i grad s još tolikom svotom novca. Dio novca će se potrošiti na zaštitare, a dio za vatromet.

Na Trgu Ivana Pavla II., na sjevernoj strani, iza župne crkve sv. Petra i Pavla trebalo bi vas očekivati klizalište s umjetnim ledom otpornim na više vanjske temperature dok će s prednje strane. No, najviše blagdanskih ‘aktivnosti’ bit će na Trgu slobode. Tako je za razdoblje do kraja prosinca Grad izdao dozvolu za postavljanje jedanaest humanitarnih štandova, dva štanda za prezentacije i šest prodajnih, kao i za postavljanje prezentacijskog šatora za knjige, veličine 24 četvorna metra.

Na Trgu slobode također će biti postavljene i kućice božićnog sela u sklopu projekta “Čarobni prosinac” koje će zauzeti prostor od gotovo 200 četvornih metara. Prezentacijske i humanitarne štandove vodit će udruge i dobrotvorne organizacije koje će blagdansko vrijeme iskoristi za promicanje ljudskih vrijednosti, ali i za prikupljanje sredstava za pomoć najpotrebitijima.

Doček u hotelu Central stoji 250 kuna, a goste će zabavljati Grupa Nova. “U cijenu je uključeno piće dobrodošlice i švedski stol, a posebno želimo napomenuti da su tijekom cijele novogodišnje noći vino u bocama od litre, pivo od pola litre, sokovi i mineralna voda su besplatni, dok se ostala pića plaćaju”, kažu u hotelu Central.

Muziku podržava

Cijena dočeka Nove godine u hotelu Mursa je 300 kuna, u što je uključeno piće dobrodošlice, svečana večera, novogodišnji šampanjac i torta te druga večera. “Naše će goste u najluđoj noći zabavljati Grupa Orion i solistica Vlatka Kopić Tena, pripremili smo tombolu i treba napomenuti da je polovica ulaznica već prodana. Oni koji nam se žele pridružiti ulaznicu mogu tijekom 24 sata dnevno kupiti ili rezervirati na recepciji hotela” ističu u Mursi.

Za one mlađe, koji vjerojatno ne žele dočekati Novu godinu u nekom skupocjenom hotelu, ili na otvorenom su organizirani mnogobrojni partyi i doček Nove godine u kafićima i klubovima… Tako se u Big Benu u Tvrđi organizira “New Year’s Eve”, upad je 200 kuna, a prisutne će zabavljati DJ Ahmaad (Stylin Crew/Sarajevo), Sly (Funking/Osijek), Pips (D’Gelibters/Osijek). Iz Big Bena najavljuju da će ulaz ograničiti na 150 ljudi, te da će biti postavljen novi soundsystem i lightshow.

“Boogie New Year’s Eve 2006” održat će se u već poznatom MMC Slavija. Budući da je provjereno najbolji disco doček organiziran već treću godinu zaredom dečki iz Slavije su odlučili ostati kod stalne postave: Future Sound Collective All Stars DJ-a – Milly, Mirna, Umbo, Saša Moro i Pips, uz video podršku jednog od najboljih hrvatskih VJ-a, Maria Kanaeta. Uz kvalitetan razglas i rasvjetu, snack bar i fruit bar u pripremi je pregršt iznenađenja koja će upotpuniti novogodišnji ugođaj. Karte su 80 kuna u pretprodaji (uključuju i dvije konzumacije), a može ih se naći u CD Shopu Glazba i u Caffe baru Ma3x.

U klubu Bastion se organizira također novogodišnji doček uz 2 floora – 2 DJ-a. Otvoreni šankovi (besplatna cuga, te bogati švedski stol će vas koštati 200 kuna u pretprodaji do 25. prosinca, a od 25. do 31. prosinca nešto skuplje.

U caffe baru West vas očekuju neogranicčne količine cuge na otvorenom šanku – sokovi, Karlovačko, Heineken, Stella, rakija, votka Trojka, Blacky, bijelo i crno vino, šampanjac, Kruškovac, Pelinkovac, Amaro, Jaeger, Ballantines; dva švedska stola, suhomesnato, sirevi, sendviči, kiflice, grickalice… Na poklon svatko dobija na CD-u video i fotozapis sa dočeka, tako da znate što ste radili i kako za Novu 2006-tu. Glazba koja vas u Westu očekuje je – mješano s naglaskom na disco. Poželjno je obući se u disco stilu (šarena obuća,smiješne naočale i sl.). Ograničen broj ulaznica na 350, no već je jedan dio rasprodan, pa stoga – požurite. Cijena ovog novogodišnjeg dočeka iznosi 200 kuna, a ako dovedete sa sobom 10 ljudi, vi upadate besplatno!

Uglavnom, provod u Osijeku je zagarantiran za manje-više većinu osoba željnih dobre zabave. No opet ostaju oni nezadovoljni programom grada i osječkih kafića, te će se rađe odlučiti za doček kod kuće uz voljene osobe i već prikladan ‘program’…

Muziku podržava