Objava se ažurira. Javite program na info (a) muzika.hr

Zadnju novu godinu si dočekao u pidžami s dječjim šampanjcem? Tvoji prijatelji već pet mjeseci elaboriraju plan za Novu, a tebe boli briga za novogodišnju euforiju? Koja god je tvoja pozadina bila, vjerujemo da će ti dobro doći naš popis dočeka Nove 2020. godine, koji uključuje koncerte u raznim gradovima. Ipak su koncerti dobar način za uljepšati život pa tako i ulazak u Novu godinu.

S obzirom na to da još nisu svi gradovi i klubovi objavili svoj novogodišnji program, članak će se ažurirati, stoga vas molimo da nam javljate sve korisne informacije koje bi se mogli unijeti u članak, kako bi pokrili sve kvalitetne koncerte u Hrvatskoj, ali i susjedstvu. Javite nam se na mail info@muzika.hr.

 

1Šibenik

Glazbeni vatromet u Šibeniku priredit će britanski hip-hop i elektronički duo Stereo MC’s, glavne zvijezde dočeka 2020. u Šibeniku. Prije njih, uz katedralu sv. Jakova na Trgu Republike Hrvatske nastupit će Sassja. Uz njih, u Perivoju Roberta Visianija koncerte će održati Neno Belan & Fiumensi te Cubismo, a na Maloj loži ekipu će nabrijati DJ Kristijan Molnar.

 

2Zagreb

Nakon što se 2019. u Vintage Industrial Baru dočekala s Pipsima, ulazak u 2020. proći će uz koncert Psihomodo popa. Trideset i šest godina su na sceni, no oni i dalje žare i pale, a i objavljuju nove stvari. Pet godina nakon izlaska albuma “Ćiribu Ćiriba”, Psihići su nedavno objavili svoj 11. studijski album “Digitalno nebo”. Više o svirci doznaj na FB eventu, a karte možeš uzeti putem Entria.

 

3Rijeka

Rijeka će ulazak u godinu u kojoj će nositi titulu europske prijestolnice kulture imati u velikom stilu. Riječani će u Novu 2020. ući s Dubiozom kolektivom, čiji je nastup bio vrhunac nedavno održanog Pozitivnog koncerta. Osim njih, nastupit će i Nina Badrić. Govorkalo se o tome kako će na dočeku biti i Let 3, no još nije poznato hoće li do toga doći.

 

4Karlovac

I.Bee, Minea i Ella – iza ponoći, one će biti u Karlovcu. Oživljeno sveto trojstvo dance scene 90-ih rasplesat će Karlovac svojim dobrim trash stvarima, kao što su “Šumica”, “Rano” i “Iza ponoći”. Program starta u 21 sat na prostoru Glazbenog paviljona, a osim dance diva, za zabavljanje publike bit će zadužen i DJ Xxxtended. Više doznaj na FB eventu.

 

5Pula

Puljani 2020. dočekuju uz Zabranjeno pušenje, koje ove godine slavi 35. godišnjicu od izlaska njihovog debitantskog albuma “Das ist Walter”. Uz Zabranjeno pušenje, party za ekipu napravit će i Šajeta. Inače, koncerti povodom dočeka Nove dio su glazbenog programa Rocktarate, koji se održava svakog petka i subote od kraja studenog do 15. prosinca te svake večeri od 20. prosinca do kraja godine. Neki od izvođača koji su dio Rocktaratea su Letu Štuke, Psihomodo pop, Urban & 4, Pips Chips & Videoclips te Krug – EKV Tribute Band.