dobranich.bochich sa St-om predstavlju “Čov(j)eka”

Muzika.hr
1184

Đuro Dobranić (Tannu Tuwa, No!Mozzart, Chui, Mangroove, Sinestet, Dž81) i Silvio Bočić (Nikol/Luka i Vedran, Big band Karlovac, S.K.A., FMA) vlastita muzička rješenja upleli su u jedinstven idejni sklop stilski heterogenog materijala, direktnog izraza različitih glazbenih iskustava pod imenom dobranich.bochich.

Javnosti se predstavljaju pjesmom “Čov(j)ek” na kojoj surađujuju sa St-om iz Goribora, koji je autor teksta, te uz Valentom Samardžijom na gitarama i u produkciji.Što novog donose dobranich.bochich glazbenoj sceni?
Vjerojatno bi bilo previše pretenciozno reći da donosimo neki novi zvuk, novi koncept i novu filozofiju. Svakako ono što je interesantno u cijeloj priči je sama suradnja, naime upoznali smo se prije nepunih godinu dana. Način na koji funkcioniramo je da pokušavamo ići u područja u kojima nikad nismo bili, kombinirajući ih na specifičan način, a ipak želimo isporučiti glazbu koja je prepoznatljiva i unikatna za naše prostore. Bitno je naglasiti da sve što nas je označilo i obilježilo tijekkom svih ovih godina, kao ljude i kao glazbenike, pokušavamo utkati u naše stvaralaštvo. Vjerovatno je da će i slušatelji u našoj glazbi osjetiti neke od tih utjecaja.

S obzirom da na prvom singlu imate gostujći vokal, znači li to će takav način rada imati i i u budućnosti?
Kada je nastajao instrumentalni dio pjesme “Čov(j)ek”, u glavi smo imali tu neku ideju o pojedincu koji pliva u 21. stoljeću. Kada smo kasnije kontaktirali Sašu, pokušali smo mu dočarati cijelu tematiku pjesme i mislimo da je stvarno ušao u srž pjesme. Svim ljudima s kojima surađujemo volimo samo dati neke bazične smjernice, a ostalo je na njima. Tako vjerojatno čovjek može najbolje i najiskrenije unijeti samog sebe.

Planirate se bazirati prvenstveno na singlovima, ili imate u planu album?
Kada razmišljamo o glazbi koju stvaramo, ona je za nas misterij. Dok god pjesma nije gotova ne znamo kakav će biti konačan produkt. Tako da bi sve naše ideje i planove voljeli uokviriti na jedno mjesto i plasirati krajnjem korisniku.
Vidjet ćemo…

Muziku podržava