Dobitnik Grammya Andy Wright na MAKK konferenciji

Promo članak
559

Andy Wright, britanski producent koji je surađivao s imenima poput Simply Reda, Jeffa Becka, Simple Mindsa, Eurythmicsa i mnogih drugih globalnih glazbenih zvijezda, sudjelovat će na trećoj Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, u četvrtak 26. studenog.

Music Success: Simplified” naziv je intervjua u kojemu će Wright s glazbenim kritičarem i publicistom, Hrvojem Horvatom, pričati o bivšim i aktualnim uspješnim suradnjama s najvećim glazbenim imenima u posljednja tri desetljeća te svojoj ulozi u njihovim uspjesima.

Još od sredine osamdesetih, Wright je jedan od kreatora zvuka britanske pop glazbe u kojoj uživamo danas. Kao producent radio je na hit albumima “Peace” Eurythmicsa, “Life” Simply Reda ili “Protection” Massive Attacka, a za svoju suradnju s gitaristom Jeffom Beckom nagrađen je i Grammyem. Svoje umijeće koristio je u različitim glazbenim žanrovima, od suradnji s Lucianom Pavarottijem do ženskog benda Atomic Kitten.

Posebno je zanimljivo što je ljubitelj pop-rock zvuka s ovih prostora: poznat je kao producent Gibonnijevog albuma “20th Century Man” te albuma “The Hardest Thing” Toše Proeskog. Posljednja u nizu suradnji Andya Wrighta i domaćih glazbenika je ona s producentskim dvojcem PlayOne kojeg čine Darko Juranović D’Knock i DJ Fresh Jay, a riječ je o remixu pjesme “The Ghost of Love” Simply Reda.

U predavanju će se osvrnuti i na globalno stanje glazbene industrije, budućnost i perspektivu glazbe i glazbenog biznisa te potencijal hrvatskih i regionalnih glazbenika na europskoj i svjetskoj sceni.

Svoje mjesto na MAKK-u možete osigurati putem online obrasca dostupnog na www.makk.hr. Informacijama i novostima vezanim uz konferenciju možete pristupiti putem Facebooka i Twittera.

Muziku podržava