Do sada u 2012. skinuto 3 milijarde ilegalnih pjesama

Muzika.hr
7023

Blokiranje P2P stranica poput The Pirate Baya imalo je posve zanemariv utjecaj na broj ilegalnih downloada u Velikoj Britaniji.

Musicmetric, specijalizirana tvrtka za analizu podataka, navodi kako su u prvih šest mjeseci ove godine, stanovnici Velike Britanije ilegalno preuzeli 347 milijuna pjesama što ih čini drugom nacijom u svijetu. Ispred njih su samo Sjedinjene Države. Globalno gledajući, u prvih šest mjeseci ilegalno je preuzeto oko 3 milijarde pjesama.

Prema procjenama Musicmetrica, 313 milijuna Amerikanaca ‘skinulo’ je 775 milijuna, dok je 62 milijuna Britanaca ‘skinulo’ 347 milijuna pjesma.

Muziku podržava

“Ipak, ova praksa je u opadanju, osobito sada kada postoje streaming servisi pa je moguće doći do pjesama legalnim putem. Ono što nositelji autorskih prava trebaju napraviti je pronaći način kako reducirati servise za razmjenu ilegalnog sadržaja.

Glazbena industrija trebala bi paralelno pratiti torrente, koncertne aktivnosti i društvene mreže kako bi saznala na koji način se razmjenjuju pjesme” poruka je Musicmetrica.

Muziku podržava