Dnevni raspored Akustika@SuperUho programa!

2486

Sve je bliže prvo izdanje SuperUho Festivala, koji će se od 3. do 5. kolovoza održati u Šibeniku – u iščekivanju objave cjelovitog festivalskog programa, otkrivamo vam dnevni raspored “Akustika @ SuperUho” programa!

Po završetku “Budi dio Akustika@SuperUho programa” Muzika.hr natječaja, odabrano je i predstavljeno šest izvođača, koji će se u akustičnom obliku predstaviti posjetiteljima debitantskog izdanja ovog iščekivanog festivala. Akustika @ SuperUho program upotpunjavat će kasne popodnevne sate festivalskog programa, a pozornica će biti smještena na plaži Banj. U sklopu “Akustika @ SuperUho” programa nastupit će skupine F O R (Zagreb), Hangin’ Village (Split), Nikol, Luka i Vedran (Pula), koji su nakon prijave na spomenuti Natječaj odabrani odlukom članova SuperUho, Muzika.hr i Akustika žirija te Feredon (Dubrovnik), Auguste (Zagreb) i Achromatic Attic (Zagreb), koji su odabrani glasovima Muzika.hr čitatelja.O izvođačima:
F O R (Zagreb)
FOR je akustični rock-bend oformljen 2013. godine u Zagrebu. Osnivač benda je kantautor Tomislav Malagurski kojem se pridružuju Frano Homen na udaraljkama, Miodrag Prelec na bas-gitari te naposljetku Slaven Špoljarić na klasičnoj gitari. Naizgled melankolična harmonija i tekstovi, u cijelosti prožeti nadom i pozitivnom vibrom, karakteristika su njihove glazbe, što se ističe i na objavljenom demo-albumu “The Sun. Will. Shine!”.Hangin’ Village (Split)
Splitski garage-rock trio nastao je u ljeto 2010. godine, a skupinučine Ivan (gitara i vokal), Dejan (bas, back-vokal) i Matej (bubnjevi). Svoj nastup opisuju jednostavnim plug and play minimalizmom, koji upotpunjuju energičnom ritam sekcijom te pop-melodičnim, a na trenutke i histeričnim vokalom.Nikol, Luka i Vedran (Pula)
Sastav projekta NLV (Nikol, Luka i Vedran) dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Nakon niza zamijećenih nastupa i pozitivnih reakcija publike i kritike, u suradnji s Marijanom Jelenićem (Nola) snimaju debitantski EP “…and who are you?”, kojim i u studijskom izdanju dočaravaju svoju čarobnu kombinaciju zvuka akustičnih gitara, upotpunjenu melankoličnim vokalom.Feredon (Dubrovnik)
Kako i sami kažu, nakon niza godina izležavanja na kauču i sviranja obrada, četiri momka iz vrlo južnog Dubrovnika odlučila su pokrenuti se i osvojiti svijet. Pod parolom ‘misli globalno, djeluj lokalno’, prvi korak im je apsolutno osvajanje hrvatske publike, svojim zamijećenim Porn Rock zvukom.Auguste (Zagreb)
Nakon niza godina sudjelovanja u raznim glazbenim projektima, dvije prijateljice i mlade kantautorice – Gordana Marković i Ivana Lulić, koje čine osnovu skupine Auguste odlučile su u proljeće 2012. godine svu svoju glazbenu kreativnost usmjeriti u svoj akustični-pop i stvaranje autorske glazbe. Okupile su prateći bend, a trenutno ih se može čuti na raznim radijskim stanicama sa singlom “Ona”.

Achromatic Attic (Zagreb)
Zagrebačka alternative/garage rock četvorka osnovana je 2009. godine, a iza sebe imaju EP izdanje “Glassy Sweeper”, s kojeg dolazi i zamijećeni singl istoimenog naziva. Do sada su odradili čitav niz samostalnih koncertnih i festivalskih nastupa, a mogu se pohvaliti i nastupom kao predgrupa na zagrebačkom nastupu Manu Chao.

Muziku podržava


Cijena festivalskih ulaznica iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala, a cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana (uskoro u prodaji), dok dnevne ulaznice iznose 120 kuna odnosno 220 kuna za prvi dan. Ulaznice možete kupiti u Dallas Music Shopu i klubu Azimut u Šibeniku, te Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark u Zagrebu.

Vidimo se u Šibeniku!


Akustika na mrežama:
Instagram | Facebook | Twitter

Muziku podržava