Dio prihoda od DVD-a Live 8 za pomoć Africi

Jedan od najvećih koncerata svih vremena, ovogodišnji masovni dobrotvorni spektakl Live 8, uskoro će dobiti i svoje DVD izdanje. Četverostruki bogato opremljeni DVD na tržište dolazi 07. studenog i donosi pregled najboljih nastupa s fenomenalne serije koncerata koji su se paralelno održali diljem svijeta, 02. srpnja ove godine. Prva tri diska donose nastupe iz Londona i Philadephije, kao i najzanimljivije trenutke sa ostalih 7 nastupa koji su održani na raznim lokacijama u svijetu.

Svi izvođači koji su nastupili u Londonu i Philadephiji nalaze se na DVD-u, a mnogi od njih zastupljeni su sa cijelim live nastupom. Londonsko izdanje otvara fenomenalna verzija kultnog klasika “Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band” u izvedbi U2 i Paula McCartneyja. Slijedi povijesno okupljanje Pink Floyda, kao i izvedbe Robbie Williamsa i Madonne. Tu su još i rock legende poput The Who i Stinga, te nove rock-pop snage- The Killers, Joss Stone i Snow Patrol, te dueti između Georgea Michaela i Paula McCartneyja, Eltona Johna i Petea Dohertyja, Coldplayja i Richarda Ashcrofta, te Stevie Wondera i Adama Levinea (Maroon 5). Sve završava s “Hey Jude“, u čijoj izvedbi sudjeluju sve zvijezde Londonskog koncerta.

Philadephijski koncert obilježili su pak američki superstarovi Bon Jovi, Destiny’s Child i The Black Eyed Peas. Sve ovo ispremješano je s nastupima s ostalih pozornica – Green Day, Brian Wilson i Roxy Music iz Berlina, Neil Young u Torontu, Pet Shop Boys u Moskvi, Duran Duran su u Rimu, a Muse i Placebo u Paris.

Muziku podržava

Četvrti DVD rezerviran je za ekskluzivne materijale – nikada prije prikazani dokumentarac o zbivanja iza pozornice koncerta u Hyde Parku, kao i prilog sa probe na kojoj Pink Floyd uvježbavaju materijal za ovaj povijesni povratnički nastup. Tu su još i nastupi Bjork i McFly iz Tokija, te svirke Travis, James Browna i The Proclaimersa iz Edinburgha.

Sir Bob Geldof ne skriva oduševljene svime što je napravljeno oko Live 8 serije koncerata, te se nada da će ovaj DVD biti najprodavanije takvo izdanje u povijesti. EMI i Live 8 već su se dogovorili da veliki dio od prodaje ovog izdanja ide direktno u fond za sprečavanje gladi i siromaštva u Africi.

Muziku podržava