Digitalna budućnost hrvatske glazbe na glazbenom meetupu MAKK-a

Promo članak
603

Prvi hrvatski meetup na temu glazbe bit će organiziran u sklopu
ovogodišnje MAKK konferencije, a nosit će naziv ”Digitalna budućnost
hrvatske glazbe
”.

Organizatori, HDS ZAMP i glazbena udruga Unison, pozivaju sve zainteresirane na meetup koji će se održati u MSU u Zagrebu, u četvrtak, 26. studenog, od 17 sati. Svoje sudjelovanje već su najavili brojni predstavnici glazbene industrije – autori, izvođači, producenti – kao i predstavnici domaćih start-upova i tech sektora.

Cilj prvog glazbenog meetupa je, za početak, povezivanje glazbene i tech zajednice te otkrivanje područja na kojem bi se u budućnosti mogla ostvariti zajednička suradnja. Naziv meetupa, ”Digitalna budućnost hrvatske glazbe”, odabran je kao polazište diskusije koja će se dotaknuti odnosa glazbenika i digitalnih glazbenih servisa, razvoja aplikacija, društvenih mreža i ostalih tema zanimljivih glazbenicima, ali i ‘digitalcima’.

Muziku podržava

Kao dio kulturnih i kreativnih industrija, oba sektora imaju ogroman gospodarski potencijal, ali i brojne izazove koji su pred njima, pogotovo u kontekstu digitalnog tržišta. Prepoznavanje tih izazova i zajednička inicijativa ishodišta su meetupa koji bi, po željama organizatora, trebao prerasti u redovan događaj i van konferencije.

Partneri ovogodišnjeg MAKK-a su Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatski klaster konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija – više informacija o konferenciji saznajte na službenim web stranicama MAKK-a.

Muziku podržava