Dido “Life for Rent” prodala u 350.000 primjeraka

1075

Novi album Dido, “Life For Rent najbrže je prodavani britanski album u zadnjih šest godina. Odnosno, to je najviša prvotjedna prodaja nekog albuma od 1997. i “Be Here Now” grupe Oasis, koji je u samo tri dana prodan u 696 000 kopija. Dido je zasjela na prvo mjesto britanske top liste albuma, nakon što je uvjerljivo prestigla “Live At Knebworth” Robbie Williams-a. U prvom tjednu “Life for Rent” je prodan u 350.000 primjeraka.

Od prošlog tjedna, u svim bolje opremljenim hrvatskim CD shopovima, pojavio se album “Life for Rent” nasljednik super-uspješnog Didinog debuta “No Angel”. Novim albumom pjevačica je dokazala da puka sreća nije bila osnovni preduvjet za masovnu, glazbenu histeriju koju je izazvao njen prvjenac, jer i nov album nosi istu takvu univerzalnu poruku.

Od početka albuma, i prvog službenog singla “White Flag“, do epskog završetka “See The Sun”, Dido je uz pomoć brat Rolloa, napravila glazbeni pejzaž kojeg svatko može odmah zamisliti; životni soundtrack koji prikazuje život milijuna domova diljem svijeta. Osim brata, koji je poznat kao jedan od članova grupe Faithless, Dido je na novom albumu pomagao i Rick Nowels s kojim je radila na produkciji prvog albuma. Prvi singl s novog albuma, pjesma koja je zagospodarila radijskim eterom je “White Flag”, Didina posveta dugogodišnjem zaručniku s kojim se rastala neposredno prije objave albuma.

Muziku podržava