Odgojitelj Centra za pružanje usluga u zajednici, poznatiji kao “Sivi dom” na Brdima u Hercegovačkoj ulici, Split, došao je na ideju da s djecom snimi pjesmu “Mi smo dica ka’ i svaka druga”. I snimio. Ime mu je Nikola Vugdelija, a ovo je priča koju je vrijedno popratiti.

– Djeca vole muziku, najviše domaći rap, pa smo često zajedno u slobodno vrijeme slušali glazbu, a ponekad i sami bacali rime. Ova pjesma je upravo nastala u tom okruženju, kao rezultat kvalitetno provedenog slobodnog vremena i grupnog rada. Napisao sam je iz prvog lica, iz pozicije odgajatelja, i čim sam im je pokazao svidjela im se pa nam je pala na pamet ideja da je snimimo – rekao je Vugdelija za Slobodnu Dalmaciju.

Muziku podržava

Pjesmom su htjeli pobrisati predrasude koje ljudi imaju prema djeci iz doma. Također, cilj je bio uključiti djecu i mlade s poteškoćama u ponašanju u širu društvenu zajednicu te ih potaknuti na kreativno provođenje slobodnog vremena. Valja istaknuti kako su djeca sudjelovala u svim fazama osmišljavanja i izrade projekta.

Na realizaciji ovog projekta sudjelovao je i TBF-ovac Saša Antić, a autor grafita je Ivan Svaguša Svagi.

Muziku podržava