Devil hornsi pripadaju svima i ne pripadaju nikome!

Leonora Bedić
748

Svaki zaljubljenik žestoke glazbe upoznat je s činjenicom što predstavljaju ‘devil hornsi‘, svojevrsni pozdrav karakterističan za rock i metal glazbu.

Neki pak možda i nisu upoznati da je ovaj pozdrav rockera i metalaca nesvjesno popularizirao nekadašnji frontmen kasnije faze Black Sabbatha, preminula legenda Ronnie James Dio, iako je u više intervjua izjavio kako sumnja da je to izumio.

Lovorike za to sada si želi prikupiti Gene Simmons iz Kissa. Naime, Simmons je ispunio obrazac u američkom uredu za patente i trademarkove, ističući kako je upravo on prvi popularizirao danas sveprisutno obilježje rock glazbe, još za vrijeme ‘Hotter Than Hell’ turneje 1974.

Muziku podržava

Cijeli čin sada je iskritizirala Wendy Dio, supruga Dia, koja je oko njegovog čina izjavila: “Pokušati doći do novca s nečim ovakvim je odvratno, to je nešto što pripada svima, i ne pripada nikome… To je javna domena i ne bi trebalo biti stavljeno pod trademark” te nadodala “Smatram da je napravio kompletnu budalu od sebe. Odvratno; što on želi?”.

Poznato je kako je gestu popularizirao Dio nakon što ju je počeo koristiti 1979. kada se pridružio Black Sabbathu zamijenivši Ozzya Osbournea na vokalu. Osim njega i Simmonsa, moguće i prvi koji je koristio sličnu gestu je i John Lennon na coveru The Beatlesovog singla “Yellow Submarine/Eleanor Rigby”  još 1966. godine.

Muziku podržava
Stisni