Deveteročlani srpski sastav Ničim izazvan osnovan je još u proljeće 2011. od strane Bojana Gluvajića i Borisa Bakalova, nakon čega im se pridružuje i ostatak benda. Kao predgrupa S.A.R.S.-u 2016. su svirali u velikoj dvorani Doma sportova, a publiku su osvojili hitovima poput “Trideset”, “Beskućnik” (suradnja s Darkom Rundekom), “Glas” i “Tužne devojke”.

Na prostorima Srbije i BiH poznati su po rasprodanim koncertima, dok je najzapaženiji nastup bio upravo na beogradskom Beer Festu prošle godine pred čak 50 tisuća ljudi.

Međunardni dan žena (8. ožujka) možete provesti upravo uz njih i uvjeriti se u njihovu karizmu na svirci u zagrebačkom Vintageu, a do tada provjerite koje su vlastite pjesme Boris i Bojan odabrali te dekonstruirali.

1“O tebi”

Boris: Ovo je naša prva pjesma. Zbog toga je i nekako najznačajnija. Čini mi se da je par pjesama nastalo i prije nje, ali eto nekim sretnim spletom okolnosti smo baš nju objavili kao prvi singl. Zanimljivo je i da je taj prvi spot koji je već pregurao 6 milijuna pregleda na Youtubeu koštao samo 130 eura. Eto, nekih 50 tisuća pregleda za svaki uloženi euro.

2“30”

Boris: Možemo slobodno reći da je to pjesma koja nam je savršeno legla u pravom trenutku. Ona je najavila naš prvi album i najviše od svih skrenula pažnju na nas. Spot je sniman istog dana kada i spot za pjesmu “Tužne devojke”, u sedmom mjesecu 2013. A čekala je gotovo šest mjeseci do objavljivanja. Kao što rekoh, pravi trenutak.

3“Rekla je”

Bojan: Meni osobno naš omiljeni spot. Pjesma je u prvobitnoj verziji imala mnogo više teksta. Bio je to pravi mali roman. Ali pažljivim seciranjem sam je skratio na jednu strofu i refren. I mislim da je to bila sjajna odluka. Znam da je režiser Bane, kada nam je poslao spot, rekao: “U ovakvom spotu bih volio i sam da se pojavim”.

4“Da li želiš”

Bojan: Jedna od najljubavnijih pesama koje sam napisao. Vjerojatno sam u tom trenutku bio sretan kao nikad do tad. Spot je snimljen u desperado stilu bez pravog scenarija i plana. To kao da mu je dalo neku draž i ispostavlja se da je spot za “Da li želiš” jedan od najgledanijih i najslušanijih do sad.

5“Bilo gde”

Boris: Kada sjediš u svom stanu i razmišljaš o predstojećem ljetu i kako vjerojatno nećeš imati novca da negdje otputuješ – nastane ovakva pjesma. U njoj sam spomenuo sva ona mjesta koja bih volio da posjetim. Zapravo samo neka od njih. Spisak je mnogo duži. Čini mi se da je veliki broj ljudi koji nas prati osjetio emociju pjesme jer se ponekad osjetio kao ja tog dana kada je pjesma nastala.