Deicide otkazao koncert zbog dječje igre

domination
1498

Opet se događa da mediji napuhuju neke stvari i utječu na održavanje nekih kulturnih događaja. Ovoga puta dogodilo se to u Francuskoj, gdje je dječja igrarija natjerala organizatora festivala Hellfest da sa popisa bendova izbace američki Deicide.

Izjava organizatora je slijedeća: “Zbog dogođaja u Britaniji u zadnjih nekoliko mjeseci i ovog zadnjeg skandala na groblju, prisiljeni smo otkazati nastup benda Deicide kako ne bi došlo do nemira i kako naš festival ne bi patio. Tražimo zamjenu.”

Kako bi se pojasnili situaciju navodimo tekstove iz francuskog Hard Rock časopisa i francuskih dnevnhi novina:

Muziku podržava

Sven Letourneur (Hard Rock Magazine): “O ovome smo dosta čitali zadnje vrijeme, ali mislim da ja prenapuhano. Nekoliko idijota, vjerojatno djeca, oskvrnuli su jednu grobnicu na groblju blizu Nantesa. Na nadgrobni spomenik napisali su ‘When Satan Rules His World‘ što je i naslov pjesme Deicidea. To je bilo dovoljno medijima da dignu buku. Šteta.”

Le Telegramme: “…’When Satan Rules His World’ je točan naziv pjesme jednog američkog death metal benda. To je ekstreman oblik glazbe koji dolazi iz hard rocka i pojavio se 80′ godina, a riječi govore o svemu odurnom i morbidnom. Ime tog benda je Deicide, što je pomalo zastrašujuće…”

Muziku podržava