Deftones u 2020. godini izbacuje novi album, kako je potvrdio frontman benda Chino Moreno. Oko godinu dana rade na svom devetom albumu, za kojeg se još ne zna točno kada će ugledati svjetlo dana. Prvotno je bilo najavljeno kako će album izaći ove godine, no fanovi će se ipak morati još malo strpiti.

“Ovo smo ljeto zapravo snimili u studiju glazbu za album, tako da je glazba za album gotovo pa napravljena, a posljednjih nekoliko mjeseci radimo na tekstovima, melodijama i pjevačkim dionicama. Tako u principu stvari zasada stoje”, rekao je Moreno za NBC 7 San Diego. Također, istaknuo je kako na albumu nisu radili na način da su se svi zaključali u studio sve dok album ne bude gotov, već su svi u bendu uživali radeći na novom izdanju.

Muziku podržava

Datum izlaska albuma još nije točno definiran. Chino Moreno nada se da će biti u prvoj polovici 2020., no zasada mu je važnije da naprave besprijekoran album, nego da brzaju samo kako bi čim prije bio objavljen.

Ranije ove godine, Chino je poručio fanovima kako će ih novi deveti album podsjećati na njihov album iz 2000. godine “White Pony”. To je bio treći album Deftonesa koji je tada bio poprilično utjecajan jer je bio osvježenje u razdoblju kada je nu-metal harao tadašnjom scenom. Tim albumom, Deftonesi su popularizirali zvuk, koji u sebi ima elemente novog vala, dream popa, trip popa i post rocka. Nu metal tada su ostavili u drugom planu, koji je bio dominantniji u njihova prva dva albuma “Adrenaline” iz 1995. godine i “Around the Fur” iz 1997. godine. Nadolazeći album Chino je usporedio s albumom “White Pony” zbog razine eksperimentiranja, stoga možemo očekivati veći udio eksperimentalnog rocka na albumu, a manje nu metala.

Muziku podržava