David Lee Roth tuži Van Halen

1205

Heavy metal legenda David Lee Roth poznat još po nadimku Diamond Dave, podnio je tužbu na sudu u Los Angelesu protiv svojih nekadašnjih kolega iz benda Van Halen i diskografske kompanije, točnije Roth je podnio tužbu protiv gitarista Eddie Van Halena, bubnjara Alex Van Halena, basista Michael Anthonya, Van Halen Music, Van Halen Music LLC i Warner Bros. Records, Inc.

Orginalni pjevač, u osamdesetima vrlo popularnih, Van Halena optužuje da su bez njegovog znanja, ostali članovi benda potpisali ugovor sa Warner Bros. u listopadu 1996. po kojem će Warner Bros. platiti autorska prava za materijal “Van Halen/ Roth Era Catalogue” koji je napravljen u razdoblju od 1977. do 1986. godine, dakle, kad je Roth bio glavni pjevač benda.

Diamond Dave tvrdi da nikad nije dobio ugovorenu isplatu koja se procjenjuje na više od 200 000 $. Roth isto želi da se provjere svi financijski poslovi u svezi Van Halen/ Roth Era Catalogue od lipnja 1986. pa sve do 31. prosinca 2002. godine.

“Ovo nije prvi slučaj, a vjerovatno ni posljednji, koji istražuje financijske i računovodstvene poslove u zabavnoj industriji” – izjavio je ljuti David Lee Roth.

Muziku podržava