David Coverdale na 30 godišnjicu albuma “Whitesnake” ide u mirovinu

Leonora Bedić
1160

Frontmen Whitesnakea i bivši vokal Deep Purplea, David Coverdale, u intervjuu za Rolling Stone najavio je odlazak u mirovinu.

Planira se povući sljedeće godine kada će istoimeni album Whitesnakea, izdan 1987., proslaviti 30. godišnjicu.

Coverdale je u intervjuu također govorio o Deep Purpleu, s kojima je upravo primljen u Rock And Roll Hall Of Fame: “Iduće godine imamo 30. godišnjicu mog jako važnog albuma. Pokušao sam se umiroviti. Objavio sam ‘The Purple Album‘, a nakon što smo izgubili Jona Lorda 2012., pomislio sam da ću dobiti poruku njegovog predstavnika koji će mi reći ‘On je odlučan da se okupite. Jesi li za nekakvu vrstu reuniona Purplea?'”Nakon toga je progovorio i o Ritchieu Blackmoreu, gitaristu i jednom od osnivača Purplea, koji nije došao na svečanost u Kuću rocka: “Potražio sam Blackmorea nakon 30 godina neprijateljstva kako bismo zakopali ratnu sjekiru, s nikakvim drugim ciljem nego da podijelimo tugu i žalost.”

Komunikaciju su započeli 2013. kada ga je zatražio da s njegovim menadžerom porazgovara o ponovnoj suradnji, ili kao Blackmore/Coverdale ili nešto što bi bilo povezano s Deep Purple: “Pomislio sam, prearanžirat ću pjesmu ‘Sail Away’ za nas kako bismo napravili nešto poput novog dueta. Međutim, nisam se mogao složiti s idejama koje su oni imali.

Pa sam pomislio, dobro, ovo će biti moj oproštajni album. Drago mi je što sam ušao u to! Prošlo je tako jebeno dobro, tako da sada gledam na povlačenje sljedeće godine, povodom 30. godišnjice ‘1987.’ albuma” zaključio je Coverdale.

Muziku podržava