Rundekov novi ApoCalypso i neobjavljeni Haustor dostupni

1629

Ove godine obilježava se 20 godina od kada je Darko Rundek objavio legendarni “Apokalipso“, nagrađivani album hvaljen kako od publike tako i od kritike.

Sada, za 20. rođendan tog epohalnog prvog solo albuma, album će biti objavljen u specijalnom obljetničkom ruhu naslovljenom “ApoCalypso“.

Muziku podržava

Nanovo remasteriran i udružen s do sada nikada objavljenim albumom grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci“,  “ApoCalypso” je danas ekskluzivno stigao na Deezer.

U dvostruki vinyl (“ApoCalypso” + Haustor “Dovitljivi mali čudaci”) te trostruki, luksuzni CD boxset (“ApoCalypso”, “U širokom svijetu”, Haustor “Dovitljivi mali čudaci”) bit će upakiran 9. lipnja, uz knjižicu s popratnim tekstovima i fotografijama. Istoga datuma stiže i u Dancing Bear CD shopove.

Priča koja stoji u “Dovitljivim malim čudacima” krenula je 1990. kada je grupa Haustor snimala materijal za spomenuti peti studijski album koji je na kraju ostao nedovršen i nikad objavljen.

Taj skriveni dragulj domaće glazbene pop/rock baštine nosi ukupno 5 pjesama – “Hiawatha”, “Ista slika”, “More more”, “Senor” i pjesmu “Disanje” koja trenutno igra ulogu najavnog singla.

O ovom dvostrukom vinylu Rundek je rekao: “Sigurno vam je upalo u oči da se ovaj album, koji izgleda isto kao prije 20 godina, ne zove više APOKALIPSO, nego APOCALYPSO. Zašto? Da se naslov albuma odmah tako pisao, možda bi odmah bilo jasno da se radi o kovanici između propasti svijeta (apokalipsa) i veselog karipskog ritma (calypso). ApoCalypso je ples nakon propasti. Ili možda u propasti? (Posljednji ples na plaži Trinidada, dok se iz oceana diže atomska gljiva?) Radostan i sjetan.”

Muziku podržava
Stisni