Danas vrtimo Mojmirovu playlistu

Muzika.hr
4105

Mojmir Novaković, frontmen nadaleko poznatog benda imena Kries, novi je glazbenik koji nam je složio svoju playlistu za Sluške.

Kries je formiran 2002., te su do sada objavili dva albuma koja već uživaju kultni status među publikom, a ono što će posebno razveseliti njihove vjerne pratitelje koncerata je novi album do kraja ove godine!

Mojmir i Kries će ovo ljeto obilježiti s dva nastupa, na 14. Tabor Film Festivalu 7. srpnja i naravno na svom Ethnoambientu u Solinu 23. srpnja.

Muziku podržava

Bend od samih početaka i od toga ne odustaje inspiraciju pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Jednostavno rečeno, posebna i jedinstvena glazba, a takva je i Mojmirova playlista…

Glazbu slušam vrlo rijetko jer dok slušam ne mogu raditi ništa drugo niti razmišljati o ičem drugom. Najčešće slušam u blokovima po nekoliko albuma/pjesama od pojedinog izvođača i tako u par sati odslušam 4-5 izvođača/bendova.

S obzirom da nemam neki svoj izbor ‘najdražih’ pjesama, odlučio sam odslušati jednu takvu svoju playlistu, uz napomenu da treba poslušati barem još 4 do 5 pjesama od svakog izvođača s liste. Danas će vjerojatno nastaviti slušati Danyela Waroa do kraja dana…”

Muziku podržava