Dallas najavljuje nova izdanja

1361

Jedna od glavnih glazbenih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, Dallas, najavili su bogati popis novih CD i DVD-a u sljedećih nekoliko mjeseci od kojih treba izdvojitit Voodoo Child “Baby Monkey”, Norah Jones “Feels Like Home”, The Vines “Winning Days”, The Beatles “First American Visit”…

AIR – “TALKIE WALKIE” 26. 01. 2004.

Novi, treći studijski album francuskog dua, najavljen hit singlom “Cherry Bloosom Girl” ponovno oživljava atmosferu debija “Moon Safari” i podsjeća nas zašto smo ih zavoljeli prije šest godina. U suradnji sa Nigelom Godrichom (Radiohead, Beck) Air po vlastitom priznanju predstavljaju najintimniji album do sada, ispunjen sa deset novih velikih komada ‘filmskog popa’. “Ovo je album o ljubavi i ljubavnim vezama. On donosi ono što mi želimo reći djevojkama, ali se ne usudimo”, tvrde Nicolas Godin i JB Dunckel.

THE BEATLES – “FIRST AMERICAN VISIT” DVD 02. 02. 2004.

Najnovije DVD izdanje legendarnih Beatlesa donosi priču o njihovom prvom američkom pohodu. DVD “First American Visit” koji izlazi 09. veljače, obilježit će 40 godina od početka Beatlemanije u Americi. Na njemu će se naći originalne dokumentarne snimke, digitalno remasterirane i obogaćene sa do danas neviđenim zapisima koji kronološki prate događaje unutar dva tjedna veljače 1964. godine kada su Beatlesi prvi put kročili na američko tlo.

Muziku podržava

VOODOO CHILD – “BABY MONKEY” 02. 02. 2004.

Drugi Mobyjev album pod pseudonimom Voodoo Child. O njemu sam kaže: “Zadnji nastup na “18” turneji zbio se u Glasgowu u prosincu 2002. godine. Da malo proslavimo otišli smo na neki underground party koji se održavao u nekim napuštenim željezničkim tunelima. DJ su vrtili čvrstu, sexy, uzbudljivu dance glazbu i bilo je savršeno. Tada sam se podsjetio koliko volim takvu čistu dance glazbu i kada sam drugi dan stigao kući shvatio sam da želim napraviti baš takav album. Ovo nije eksperimentalna niti alter glazba, već čista elektronska dance glazba.”

NORAH JONES – “FEELS LIKE HOME” 09. 02. 2004.

Možda i najočekivanije izdanje ove godine, novi album osmerostruke dobitnice Grammyja Norah Jones, uskoro će se pojaviti u prodaji. “Feels Like Home” naslijedit će tako super uspješni debi “Come Away With Me”, koji je do danas u svijetu prodan u više od 15 milijuna primjeraka. Na albumu uz posebne goste svira njezin bend sa turneje i većina pjesama nastala je na koncertima, a mnoge su već i izvedene pred publikom. “Snimanje ovog albuma je bilo iznimno zabavno jer se znamo dugo , a dvije godine smo bili na turneji. Nakon svega odabrali smo najbolje pjesme od kojih je većina nastala unutar benda i pokušali smo iz njih izvući najbolje. Na koncu sam stvarno sretna kako album zvuči”, kaže Norah. Veteran Arif Mardin i ovoga se puta uhvatio produkcije, u suradnji sa samom Norah. O tome on kaže “Njezina glazba vas pogađa ravno u srce. Ona vas stvarno zna dirnut”. Popis gostiju, pak, uključuje country divu Dolly Parton, bubnjara Levona Helma, klavijaturistu/saksafonistu Gartha Hudsona iz The Benda i jazz bubnjara Briana Bladea. Album najavljuje prvi singl “Sunrise”, a po njegovom izlasku Norah Jones, već u travnju, kreće na europsku turneju.

COURTNEY LOVE – “AMERICA’S SWEETHEART” 09. 02. 2004.

Žena koja doslovno živi rock ‘n’ roll vraća se na scenu prvim solo albumom. Već prvi singl “Mono” u kojem vrišti ‘Did you miss me?’ oborit će vas s nogu i pripremiti za možda najjaču žensku rock ploču sezone. Album “America’s Sweetheart” potpisuje sama Courtney uz malu pomoć prijatelja poput Linde Perry, Waynea Kramera, Kim Deal i producenata Josha Abrahama (Staind), Matta Scerletica (Santana, Aerosmith) i Jamesa Barbera (Ryan Adams). Sasvim zgodna skupina jamaca za njezin prvi novi materijal u šest godina.

LAMBCHOP – “AW C’MON! / NO YOU C’MON” 09. 02. 2004.

Novi projekt skupine Lambchop donosi čak dva albuma. Nastali su oko eksperimenta Kurta Wagnera koji je, u želji da testira svoje kreativne sposobnosti, odlučio pisati po jednu pjesmu svaki dan. Rezultat tog, po njegovom priznanju, najsretnijeg perioda njegove karijere su upravo “Aw C’ Mon!’ i ‘No You C’mon” albumi, svaki sa po 12 pjesama. Između njih nema neke značajne glazbene i stilske razlike, osim samog koncepta po kojem su pjesme uvrštene na jedan ili drugi album. Zapravo stvar je vrlo jednostavna umjesto jedne, Lamchop nam ovaj put nudi čak dvije glazbene porcije, koje će svi glazbeni sladokusci sa užitkom smazati…

DAVE GAHAN – “LIVE MONSTERS” DVD 01. 03. 2004.

Live DVD s netom završene turneje na kojoj je DM frontmen promovirao solo debi “Paper Monsters”. Uz vlastite pjesme tu je naravno i nekoliko DM hitova, poseban dokumntarac sa turneje kao i hrpa drugih dodatnih sadržaja…

PLACEBO – SOULMATES NEVER DIE – “LIVE IN PARIS” DVD 08. 03. 2004.

Novi DVD skupine Placebo donosi snimku velikog pariškog koncerta na kojem je ovaj bend vidjelo više od 18.000 ljudi. DVD uključuje i dokumentarni film nastao tijekom svjetske turneje 2003. godine, koja ih je, ponovo dovela i do Zagreba.

Izdanja:

12. 01. 2004.

MILES DAVIS – “BIRDLAND 1951.”

SOPHIA – “PEOPLE ARE LIKE SEASON0S”

19. 01. 2004.

GANG OF FOUR – “A BRIEF HISTORY OF 20TH CENTURY (BEST OF)”

26. 01. 2004.

VA – “ONE NIGHT WITH BLUE NOTE”

INSPIRAL CARPETS – “LIVE AT BRIXTON ACADEMY” DVD

FUN LOVIN CRIMINALS – “A’S, B’S AND RARITIES”

09. 02. 2004.

EINSTURZENDE NEUBAUTEN – “PARPATUUM MOBILE”

23. 02. 2004.

ILYA – “THEY DIED FOR BEAUTY”

SPEEDWAY – “SAVE YOURSELF”

08. 03. 2004.

THE VINES – “WINNING DAYS”

Spremaju se nova izdanje za Janet Jackson i N.E.R.D.

Muziku podržava