Crkva nazvala Gregorian sotonističkom grupom

Muzika.hr
4803

Gregorian je sotonistička grupa koja se skriva iza kršćanskog naslova, a zapravo obezvrjeđuju kršćansku vjersku i kulturnu baštinu te nauk Katoličke Crkve” stoji u priopćenju Đakovačko-osječke nadbiskupije koje potpisuje nadbiskup Marin Srakić.

Povod njegovom upozorenju je koncert skupine Gregorian koji će se održati 20. listopada u Osijeku u dvorani Gradski vrt.

“Grupa Gregorian ne izvodi kršćanski gregorijanski koral, već obrade pop i rock hitova s naglašenim sotonističkim elementima. Kostimografija im je nalik na monašku, ali oni nisu monasi. Ističu kako spotove snimaju u crkvama i samostanima, no radi se o sakralnim prostorima pretvorenim u muzeje. Po slici na plakatu kojim se koncert najavljuje, može se vidjeti tko zapravo dolazi jer na fotografiji članovi grupe prstima pokazuju sotonističke znakove” piše u službenom priopćenju naslovljenom kao Koncert grupe Gregorian u Osijeku – upozorenje!

Muziku podržava

Nadalje se navodi da se “u njihovu opusu nalaze obrade pjesama izrazito sotonističkih grupa” dok letimičan pogled na albume Gregoriana otkriva o kojim je ‘sotonistima’ riječ: U2, Tom Petty, Genesis, ABBA, Eurythmics…

“Tvorac ove grupe je Nijemac Frank Peterson koji je okupio vrsne izvođače klasičnog obrazovanja, ali i poznavatelje slobodne glazbe. Peterson je tvorac i ezoterijskog benda Enigma, poznatog po okultnim skladbama također u obliku gregorijanskih napjeva, u kojima se mogu naći i poneke kršćanske antifone izvrnute naopačke” piše dalje nadbiskup Srakić previdjevši podatak da je prije nekoliko godina tada novi album Gregoriana “Master of Chant V” ekskluzivno i pretpremijerno predstavljen na Hrvatskom katoličkom radiju.

“Dosta neupućenih skladbe Gregoriana mijenja za glazbu benediktinaca, koji su uistinu snimili uspješan album s gregorijanskim napjevima. Smatramo potrebnim iznijeti istinite informacije” završava nadbiskup Srakić svoje upozorenje protiv ‘sotonista’ iz Gregoriana.

Muziku podržava