Country najisplatijivi žanr a Taylor Swift najplaćenija glazbena zvijezda

Muzika.hr
1660

Prema Billboardu, Taylor Swift najplaćenija je glazbena zvijezda protekle godine. Njihova lista Money Makersa otkriva da najbolje zarađuju country, hip hop i rock zvijezde.

Taylor Swift na prvom je mjestu sa zaradom višom od 39 milijuna. Fizička prodaja albuma, digitalna prodaja, turneja, ‘merchandise’, sponzori… sve je to pripomoglo da 24-godišnja country zvijezda zasjedne na čelno mjesto. Kako navodi Billboard, turneja je ono što joj najbolje ide: u šest mjeseci zaradila je 30 milijuna dolara.

Na drugom je mjestu njezin kolega po žanru Kenny Chesney sa zaradom od gotovo 33 milijuna dolara od čega je najviše došlo s turneje. Iza njega smjestio se Justin Timberlake kojeg u glazbenim vodama nije bilo sedam godina. Prošle je godine objavio album i otišao na turneju, ‘rasturio’ u prodaji digitalnih izdanja prikupivši gotovo 5 milijuna dolara. Njegov račun u banci povećao se za 31 i pol milijun dolara.

Muziku podržava

Bon Jovi svojih 29 milijuna dolara i četvrto mjesto može zahvaliti isključivo stadionskoj turneji “Because We Can” koja ih vodi po svijetu. Iako dobro stoje i po prodaji albuma u fizičkom i digitalnom smislu, Billboard zaključuje kako je to ipak ‘bend za turneje’: samo od prodaje online merchandisea zaradili su 2 milijuna dolara.

Peto mjesto drže The Rolling Stones čija je zarada oko 26 milijuna dolara. Iako su se fanovi žalili na visoku cijenu ulaznica za njihove koncerte, svi su bili rasprodani.

Na šestom je mjestu Beyonce (24 milijuna), na sedmom Maroon 5 (22 milijuna), na osmo se mjesto smjestio Luke Bryan (22 milijuna), dok su na devetom i desetom Pink (20 milijuna) i Fleetwood Mac (19 milijuna).

Svih 40 na listi pogledajte na Billboardovim stranicama.

Muziku podržava