Coldplay za borbu protiv investitora dali akustičnu “In My Place” – video

884

Coldplay su poznatoj humanitarnoj organizaciji Oxfam donirali akustičnu verziju svog hita iz 2002. godine “In My Place“.

Od njega je nastao kolažni videospot sastavljen od 7.000 različitih klipova fanova kojim se pokušava skrenuti pozornost na Oxfamovu globalnu kampanju u kojoj traže da privatni investitori prestanu kupovati zemlju po najsiromašnijim državama svijeta.“Ljudi koji žive na toj zemlji i od nje prehranjuju svoje obitelji često nemaju priliku izraziti svoje mišljenje o njezinoj prodaji i ne dobiju ništa zauzvrat. Mnogi bivaju iseljeni nasilu, a oni koji protestiraju često su predmet zastrašivanja i uznemiravanja. Područje osam puta veće od ukupne površine Velike Britanije globalno je prodano u posljednjih deset godina” stoji u priopćenju Oxfama.

U videospotu upozorenja pojavljuju se Ed Sheeran, Wolf Gang i glumac Dominic Cooper, a režirao ga je Mat Whitecross (“Spike Island”, “Sex&Drugs&Rock&Roll”).

Muziku podržava

“Fanovi Coldplaya ne samo da izgledaju dobro već su i nevjerojatno kreativni. Ponosni smo što su uložili svoj kolektivni talent u ovako važnoj stvari” rekli su članovi benda.

“Jako smo zahvalni ne samo Coldplayu, već i tisućama njihovih odanih fanova koji su žrtvovali svoje vrijeme te se uključili u ovu ideju gubitka i pomogli nam da napravimo ovaj fantastični i jedinstveni film” riječi su Sally Copley, voditeljice britanskog ogranka organizacije.

Muziku podržava