Coldplay dokumentirali turneju za 3 milijuna fanova – trailer

Muzika.hr
872

19. studenog Coldplay će objaviti “Live 2012“, prvi koncertni film/live album u zadnjih devet godina. Film dokumentira njihovu “Mylo Xyloto” svjetsku turneju koju je pogledalo više od 3 milijuna ljudi.

Film je režirao Paul Dugdale koji je odgovoran za koncertne filmove “Live at the Royal Hall” Adele i “Worlds On Fire” grupe The Prodigy. Snimke dolaze s koncerata na Stade de France u Parizu, Bell Centre u Montrealu i nastupa na Pyramid Stageu festivala Glastonbury 2011.“‘Mylo Xyloto‘ turneja je bila najzabavnija turneja koju smo ikad imali kao bend. Bila je vrlo emocionalno poticajna od početka, dijelom zbog toga što smo ponosni na našu glazbu, dijelom zbog LED narukvica, dijelom zbog pirotehnike, lasera i svih tih stvari, ali najviše zbog fantastične publike za koju smo svirali.

Tijekom godina, naša publika postala je sama dijelom naših koncerata. Glasni su, raznoliki, puni duše, i čine da pjesme zvuče puno bolje nego što zvuče kad ih mi sami izvodimo. Htjeli smo zadržati taj osjećaj koji nam fanovi daju, i eto koncertnog filma” kaže frontmen Chris Martin.

“Live 2012” bit će objavljen kao CD/DVD, DCD/CD, Blu Ray/CD izdanje, te u digitalnom obliku.

Muziku podržava