Varaždinski groove metal bend Cold Snap nedavno je objavio spot za pjesmu “Witness of Your Sickness” koju ste mogli poslušati početkom tjedna u najnovijem Ispod pulta. U njoj su pokazali da dugogodišnjim iskustvom na sceni ne gube iz vida one kojima je pomoć najpotrebnija.

Razgovarali smo s frontmanom benda Janom Kerekešom o motivaciji za spot i radu s udrugom “Veliko srce malom srcu” koja brine o djeci rođenoj sa srčanim manama.

Muziku podržava

Jan nam je otkrio da je inspiracija za pisanje teksta bila mukotrpna borba njegove bake s rakom. Osjećao se bespomoćno promatrajući osobu s kojom je duboko povezan cijeli život kako leži u bolnici, nastojeći predočiti osjećaj nemoći u iščekivanju dobrih ili loših vijesti. Polagao je veliko povjerenje u doktore i borio se s vlastitim osjećajima, osobito kada bi pomislio na baku: “Mislim da nikad do kraja ne možemo razumjeti poziciju bolesne osobe, možemo se samo truditi i znati da u svakom trenutku dajemo sve od sebe.” Ipak, vjeruje da iz svakog negativnog iskustva izlazimo snažniji, iako zna da ga još mnogo takvih čeka.

“Veliko srce malom srcu” humanitarna je udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece sa srčanim manama. Aktivno rade već 25 godina na razvijanju svijesti o srčanim manama i načinima kojima im se može pomoći. Premda se radi o neizlječivoj bolesti, operacijama se djeci može omogućiti normalan život. Otkrio nam je da je njihova svakodnevica slična onoj zdrave djece, osim što mali junaci moraju oprezno pristupati svakom fizičkom naporu i uvijek biti pod nadzorom svojih roditelja.

Cold Snap, Witness Of Your Sickness
Cold Snap i gosti na snimanju spota

Jan se s radom udruge upoznao na humanitarnom događaju na kojemu je izvodio predstavu “Krtice”. Dotada nije znao puno o stanju djece sa srčanim bolestima, ali je tada upoznao djevojčicu Magdalenu koja je svirala violončelo i Frana koji je recitirao pjesme.

“U jednom usputnom razgovoru, saznao sam da su oni zajedno imali 12 operacija. Fran 8 operacija na srcu, Magdalena 4 operacije na mozgu. U tom trenutku sam ih pogledao i bili su veseli, zaigrani, puni samopouzdanja i spremni nastupiti za sve kojima je potrebna pomoć, pa čak i za sebe same. U tom trenutku sam odlučio da neću samo odigrati predstavu, da ću pokušati napraviti i nešto više od toga.

Jan Kerekeš i mladi glumac Bernard
Jan Kerekeš i mladi glumac Bernard na snimanju spota

Novi spot Cold Snapa pružio je prostor djeci koja su izrazila svoj svijet kroz igru. Jahali su ponija, igrali nogomet i svirali instrumente. Jan je otkrio da je snimanje bilo divno iskustvo za sve prisutne te da je pozitivna atmosfera trajala cijeloga dana.

“Sada se družimo još više, na predstavama, na drugim događanjima i vjerujem da će ova suradnja samo stvoriti jedno lijepo i dugo prijateljstvo. Djeci od srca želim samo zdravlja, jer za sve ostalo znam da će se sami pobrinuti.

Cold Snap, snimanje spota "Witness of your sickness"
Snimanje spota

Pozivamo Vas da podržite djelovanje udruge “Veliko srce malom srcu” uplatom ili širenjem dobrog glasa:

www.velikosrce-malomsrcu.hr
SWIFT: ZABAHR2X
IBAN: HR1423600001101574313 (1101574313)
Phone: +385914455845
Email: info@velikosrce-malomsrcu.hr
www.facebook.com/VelikoSrceMalomSrcu
www.twitter.com/velikosrcemalom

193 Shares
Muziku podržava