Clor – nova britanska glazbena senzacija

805

Opisani kao sudar skupina Can i Neu s jedne, te Talking Heads i Briana Enoa s druge strane, Clor su jedno od najvećih osvježenja na britanskoj sceni unazad nekoliko godina, a kritika je već ispisala i prve hvalospjeve. Osnovani u studenom 2003. u Londonu, na klupskim večerima u Sohou gdje su gitarist Luke Smith i pjevač Barry Dobbin prvo zajedno kao DJ-i vrtili omiljenu glazbu, a nakon toga prionuli pisanju vlastitih pjesama, Clor su ubrzo skrenuli pažnju javnosti na sebe.

Prije svega sjajnim nastupima u Liverpoolu i Manchesteru, a onda i kao predgrupa na koncertima The Prodigy. Njihov prvi EP nazvan “Welcome Music Lovers’” proglašen je u Independentu za izdanje tjedna, uz napomenu da se radi o svježem i razarajućem hibridu rock i dance glazbe.

Ubrzo se bend našao u studiju radeći na istoimenog prvijencu “Clor”, koji su i sami producirali uz pomoć Steve Duba i Alana Mouldera, koji je između ostalih radio sa Smashing Pumpkins i Nine Inch Nails. Prvi singl i instant klupski hit “Love And Pain“, a odlično ga prati i hit “Good Stuff

Clor su:
Barry Dobbin – vokal/gitara
Luke Smith – gitara/vokal
Max Taylor – bas
Bob Earland – klavijature
Harry Bennet – bubnjevi

Muziku podržava