Cirkus – nova rock skupina iskusnih glazbenika

3911

Iza imena Cirkus nalazi se skupina istinskih rockera od kojih su neki već duže vrijeme po svojim dosadašnjim angažmanima i radovima poznati domaćoj javnosti. Među njima najzvučnije se ističe Renato Metessi (Patrola i Zvijezde), jedan od lead vokala, budući grupa u svojim redovima ima i mladog još neafirmiranog pjevača iz Splita – Tea Ančić, koji će od ukupno 12 skladbi izvoditi pet pjesama na nadolazećem albumu, te jedan duet s Metessijem, a ostalih šest sam Renato.

Grupa je nastala na inicijativu nekadašnjeg gitariste Pipsa, te Bare i Plaćenika – Alen Kraljić-Kralja, koji se nakon odlaska iz Pipsa posvetio više samostalnom autorskom radu. U razmišljanju koga uzeti za suradnika za tekstove pozvao je Renata, koji je objeručke prihvatio suradnju, upustivši se u potpuno novu avanturu pod imenom Cirkus, nakon što je 2003. objavio svoj posljednji samostalni album “Veliki strašni film”.

Kroz dvije godine postupno su formirali grupu koja danas broji sedam članova od kojih najmlađi ima 19 godina, a najstariji 40-tak. Uz pomoć Maria Rašića (Bare i Plaćenici) – bas, Mladena Matića – gitara, Alena Tibljaša (Laufer) – bubnjevi, te DJ Adama zaduženog za poseban, moderan zvuk bazičnom rock zvuku skupine stvaralo se i na kraju odabralo 12 skladbi na glazbu Kralje, te tekstove provjerenog stihoklepca Metessija.

Muziku podržava

Među pjesmama koje će se naći na njihovom debi album pod imenom “Savršeno putovanje” planiranom za ožujak 2006. godine naći će se i dvije obrade – “Užas je moja furka” Johnny Štulića i tradicionalna hrvatska pjesma “Ima dana (kada ne znam šta da radim)“. U eter radio stanica nalazi se i službeni, radio singl albuma “Pusti radio da svira” s kojim je Cirkus krenuo u predstavljanje i osvajanje domaćeg etera.

Cirkus su:
Renato Metessi – vokal
Teo Ančić – vokal
Alen Kraljić-Kralja – gitara
Mario Rašić – bas
Mladen Matić – gitara
Alen Tibljaš – bubnjevi
DJ Adam

Muziku podržava