Chris Martin pokrovitelj Global Citizen Festivala sljedećih 15 godina

Muzika.hr
1036

Global Citizen, međunarodna organizacija koja se bavi suzbijanjem siromaštva te koja za cilj ima iskorjenje ekstremnog siromaštva na globalnoj razini do 2030., obznanila je kako će čast da producira i pokriva njihov godišnji Global Citizen Festival do iste godine pripasti frontmenu Coldplaya.

“Ovo je zaista ključna godina za pokret” izjavio je suosnivač organizacije Hugh Evans.

Humanitarna grupa najavila je Global Citizen 2015, kampanju organizacije koja će sljedećih 15 godina usko surađivati s UN-om kako bi zajedno implementirali 17 ciljeva održivog razvoja, a o kojima će dogovor biti postignut na zasjedanju UN-a u New Yorku u rujnu.

Muziku podržava

Četvrto izdanje Global Citizen Festivala održat će se u gradskom Central Parku 26. rujna, a popis izvođača koji će nastupiti na njemu bit će obznanjen u lipnju.

“Svi smo mi na istoj planeti. Na njoj zaista ne postoje granice. To je baš onako kako je rekao John Lennon.

Tijekom posljednjih nekoliko godina vidjeli smo koju moć mogu imati pop glazba i politika kada skupa udruže snage” objasnio je Chris Martin svoju odluku za pokroviteljstvom festivala, a na kojem su do sada nastupili Neil Young & Crazy Horse, Foo Fighters, The Black Keys, Sting, Jay Z i John Legend.

Muziku podržava