Childhood – As I Am

Muzika.hr
693

Childhood su indie-pop/lo-fi bend koji su 2010. godine u Nottinghamu osnovala dvojica dvojica prijatelja iz južnog Londona – vokalist i gitarist Ben Romans Hopcraft i gitarist Leo Dobsen za vrijeme studija na tamošnjem sveučilištu.

Nakon što su u bend uveli basistu Daniela Salamonsa i bubnjara Daniela Ajegba, počeli su nastupati po Nottinghamu da bi kasnije potpisali diskografski ugovor za etiketu House Anxiety/Marathon Artists za koju su u listopadu 2012. objavili debitantski singl “Blue Velvet”.Nakon Ajegbova odlaska, Hopcraft i Dobsen bend su preselili u London te uveli novog bubnjara Jonnya Williamsa s kojim su u lipnju 2013. izdali drugi singl “Solemn Skies”, čiju je produkciju uradio Rory Attwell iz kratkotrajnog londonskog dance-punk tria Test Icicles.

Debitantski album, naziva “Lacuna“, u produkciji Dana Careya, vani je od nedavno. Najavio ga je singl “Falls Away” nakon kojeg je uslijedio novi – “As I Am“, a promovirat će ga na ovojesenskoj turneji po Velikoj Britaniji tijekom koje će svirati kao predgrupa za Johnnya Marra.

Muziku podržava