Charles Manson želi stvarati glazbu s Philom Spectorom

Stjepan Vrečko
2049

U kalifornijskom zatvoru Corcoran događaju se uistinu čudne stvari: jedan od najpoznatijih masovnih ubojica svih vremena Charles Manson želi snimati laganu glazbu sa svojim zatvorskim kolegom, ujedno jednim od najpoznatijih producenata svih vremena Philom Spectorom.

Obojica se trenutno nalaze u istome zatvoru, služe doživotnu kaznu za ubojstvo (ili ubojstva), a Manson je Spectoru poslao poruku preko zatvorskih čuvara u kojem traži susret s tvorcem ‘wall of sound’ tehnike.

Spectorov publicist Hal Lifson izjavio je kako je Spector bio potresen nakon čitanja poruke u kojoj ga je Manson nazvao najvećim producentom koji je ikada živio: “Phil Spector je bio jako uplašen već samim tim što ga je Manson uopće kontaktirao, a kamo još da s njim zajedno radi glazbu.” kaže Lifson dodajući kako od suradnje neće biti ništa, jer je Spector u panici od bilo kakvog kontakta s masovnim ubojicom koji je u zatvoru od 1971. godine.

Muziku podržava

Priča je potekla Rochelle Spector, supruge slavnoga producenta, no glasnogovornik zatvora Terry Thornton demantirao je njezine navode.

“Prije kada bi zazvonio telefon, s druge strane žice bio bi ili John Lennon ili Celine Dion ili Tina Turner, a sada me traži Charles Manson” sigurno se vrti u glavi Phila Spectora, no treba napomenuti kako je Manson snimio par albuma u zatvoru, glazbenih i narativnih.

Čak štoviše, prije nego je 1969. godine sa svojom sljedbom The Manson Family brutalno ubio Sharon Tate (suprugu Romana Polanskog) i bračni par LaBianca, Manson je bio kantautor u usponu kojega je tada pohvalio i jedan Neil Young.

Njegove pjesme nalaze se na albumu “Lie: The Love & Terror Cult“, a neke od njih obradile su i velike zvjerke glazbenoga biznisa: The Beach Boys pjevali su njegovu “Cease to Exist” naslovivši je kao “Never Learn Not to Love“, dok su Guns N’ Roses prigrlili “Look at Your Game, Girl” kao svoju.

Druga strana potencijalnog tandema, Phil Spector, legendarni je američki glazbeni producent koji je osuđen zbog ubojstva glumice Lane Clarkson 2003. godine, a u svojoj je karijeri surađivao s velikim brojem izvođača, primjerice na pjesmama “Be My Baby” grupe The Ronettes i “You’ve Lost That Lovin’ Feelin'” The Righteous Brothersa, zatim sa Cher, The Beatlesima, Leonardom Cohenom i mnogim drugim izvođačima.

Muziku podržava