Četvrti studijski album za Elvis Stanić Group

1233

U srpnju ove godine, na Liburnia Jazz fetsivalu u Opatiji pred više od 1 800 posjetitelja promoviran je novi materijal Elvis Stanić Group, koji bi se na tržištu pod nazivom “Bolja strana svijeta (La meilleure partie du monde)” trebao naći za koji mjesec. Na njemu gostuju najbolje hrvatske vokalne solistice: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Meri Trošelj, Valerija Nikolovska te glazbenici Giovanni Toffoloni-bas, kontrabas, Fabio Valdemarin – solo/klavir, Enzo Favata-benna, Hrvoje Rupčić-udaraljke, Saša Nestorović-saxofon.

“Bolja strana svijeta” predstavlja sastav u potpuno novom glazbenom izričaju u stilu fado i tango glazbe, vrlo blisko mediteranskim korjenima i autohtonom utjecaju. Zbog želje za suradnjom s našim najboljim vokalisticama na ovom albumu nalaze se kompozicije koje je Elvis Stanić skladao samo za njih, a koje održavaju njihovu posebnost i osobnost kao žena i kao glazbenica.

To je i jedan od razloga zašto su skladbe s ovog nosača zvuka okupljene pod nazivom “Bolja strana svijeta” – misli na žensku stranu. Drugi razlog ovakvog naziva jest onaj dio svijeta u kojem još postoje ljudske vrijednosti, emocije, predanost umjetnosti i svemu dobrome u svijetu, ma gdje to bilo.

Muziku podržava