Četvrta sezona Akustike uspješno privedena kraju

933

S utorkom, 10. lipnja, kraju smo priveli i četvrtu po redu sezonu glazbenog programa Akustika, koji se iz tjedna u tjedan održavao u Rockmarku i Tunelu. Iza nas je ukupno 31 akustična svirka uz 24 gostujuća glazbena imena te više od 300 odsviranih žica.

Utorak po utorak ponovno smo imali priliku ugostiti niz raznolikih domaćih i stranih glazbenih imena, koji su se zagrebačkoj i riječkoj publici predstavili u akustičnom izdanju.

Sezonu smo započeli krajem listopada, u Rockmarku, uz nastup skupine Nola, koja je ovom prilikom predstavila svoj program Nola Piano i u prepunoj knjižari publici predstavila svoje dobro poznate pjesme u intimnijoj, akustičnoj formi, uz trenutak za pamćenje – gašenje svjetala i zborno pjevanje pjesme “Iznad oblaka” publike i Gabi, u gotovo potpunom mraku.

Muziku podržava

Tjedan dana kasnije, u suorganizaciji s riječkim PUK-om, uslijedio je i početak ponovnog tjednog akusticiranja u Tunelu, uz kanadskog folk-rock glazbenika Matta Eppa, koji je tom prilikom prepunio riječki klub i priredio jedan od boljih akustičnih koncerata ove sezone.

Četvrtu sezonu akusticiranja obilježilo nam je i 100. izdanje Akustike, koje je proslavljeno 18. ožujka uz akustični Pink Studio u zagrebačkom Rockmarku, a s tom jubilarnom brojkom predstavljena je i zajednička suradnja Akustike i Reebok Classic svjetskog branda, koji je prepoznao vrijednost mlade domaće glazbene scene te nam se pridružio u promociji njenog kreativnog stvaralaštva. Osim redovitih svirki utorkom, u ovoj sezoni jednokratno je predstavljeno specijalno izdanje Akustike uz PipsChips&Videoclips, koji su nam 15. svibnja kroz kratku polusatnu akustičnu svirku u Rockmarku, uživo predstavili “Akustičnog Walta“.

Korak po korak, svirku po svirku, četvrta sezona je privedena kraju prvo u riječkom Tunelu, uz Maer & bend, a zatim i u Rockmarku, uz akustične reggae ritmove skupine Brain Holidays. Kad sve stavimo na papir, možemo reći da je iza nas uistina uspješna sezona akusticiranja, koja nikako ne bi bila moguća bez svih glazbenih imena koje smo imali priliku ugostiti te publike koja je bezuvjetno davala podršku i prepoznala vrijednost akustičnih nastupa.

Ovim putem svakako ćemo se od srčeka zahvaliti svim gostujućim glazbenicima, kao i publici, što su nam omogućili uistinu predivnu sezonu akusticiranja, koja je bila ispunjena raznim premijernim nastupima, akustičnim biserima, ljepuškastim trenucima i novim poznanstvima.

Redoviti program četvrte sezone Akustike priveden je kraju, a za vruće ljetne mjesece ponovno pripremamo pojedinačna programa gostovanja, u sklopu prijateljskih glazbenih događaja. Već sada možemo potvrditi Akustiku na kuli, kao dio Medvedgradskih glazbenih večeri, a čeka nas i festivalsko ljeto, o čemu ćemo detaljnije pisati uskoro.

Hvala vam na podršci!

Fotogalerija.

Akustika na mrežama:

Instagram | Facebook | Twitter


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava