Četiri dana Indigo festivala u Tvornici

Muzika.hr
1204

IndiGO festival prvi je samostalni festival zagrebačke Tvornice kulture koji će se održati od 30. listopada do 3. studenog.

Prvoga dana festivala nastupit će Xiu Xiu koji će predstaviti materijal s posljednjeg albuma “Always”. A prati će ih Punčke, tročlani ženski bend koji mnogi opisuju kao indie-pop s primjesama Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih. Trenutno im je plan snimiti pravi album; demo album “Robot” objavljen je 2010. godine.

U srijedu, 31. listopada, na pozornicu se penju talijanski eksperimentalni/psihodelični bend Japanese Gum koje opisuju kao slobodnu glazbenu formu s elementima Jesus i Mary Chain, The Beach Boysa i rane kraut glazbe. Prate ih Go Dugong i Fofy.

Muziku podržava

Petak, 2. studeni, donosi nastup američkog post-punk benda Tuxedomoon koji u Zagreb dolazi nakon pet godina. Osnovani su 1977. u San Franciscu, u zlatnom dobu post-punk scene, da bi nedugo zatim bend postao centralnom stvaralačkom snagom njujorške new wave scene. Danas Blaine L. Reininger svoju glazbu opisuje kao ‘art hop trip wave minimalist romantic alternative voodoo robot chainfish music’. Njihova predgrupa bit će Šihta.

Posljednjeg dana nastupit će belgijski duo Oh Burgundy (Max Colombie i Thomas Oosterlynck), osnovan prošle godine na Mistlicht festivalu u Ghentu. Odsvirali su jednu pjesmu, privukli pozornost britanskog menadžmenta, a već nakon tri nastupa napravili pomutnju na sceni. Nakon koncerta održate će se program Yeah!Indie.

Cijene ulaznica:
30.10. – 70kn / na dan koncerta 90kn
31.10. – 25kn / na dan koncerta 35kn
2.11. – 100kn / na dan koncerta 120kn
3.11. – 50kn / na dan koncerta 65kn

Iste možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (u Zagrebu – glazbena knjižara Rockmark,
Berislavićeva 13 te na Muzika.hr – kupovina ulaznica).

Muziku podržava