Čeka se pravi odgovor: ‘Hoće li Bowie ponovno nastupati?’

Muzika.hr
1239

Iako se vratio na scenu, Davidu Bowieu zasad nije u planu davati bilo kakve intervjue, stoga se za nove informacije treba pouzdati u izjave njegovih suradnika. Jedan od njih je i producent Tony Visconti.

U razgovoru za BBC i Hollywood Reporter, Visconti je otkrio da je rad na novom Bowievom albumu tajio čak i od vlastite obitelji: “Radili bismo 2-3 tjedna, a onda bismo uzeli mjesec-dva pauze. Dnevno bismo snimali i obrađivali možda dvije pjesme koje bismo zatim ‘sredili’ da zvuče rockerski. Tada još nismo snimali vokale, nije bilo ni teksta. Tako surađujemo još od ‘The Man Who Sold The World’, nije baš puno promijenio svoj pristup. Poštovali smo njegovu želju da radimo u tajnosti i iz tog razloga nisam nikome ništa rekao. Ne vjerujem Bowieavim fanovima, a svi ljudi koje poznam su Bowievi fanovi.”

Where Are We Now?” prvi je singl i ujedno najavljuje novi album. Za Viscontija, upravo ta pjesma najbolje opisuje današnjeg Bowiea: “Svakako se prisjeća svog ‘Berlinskog razdoblja’, no ostatak albuma je baš rockerski, pa sam se morao zapitati zašto je odlučio najaviti povratak s ovom ‘laganicom’; trebao je to napraviti s praskom. Ali on najbolje zna što radi i zašto to radi. Čini mi se kako je na ovaj način povezao prošlost s budućnošću, a mislim kako će iduća stvar koju čujete od njega biti znatno drugačija. Oni koji traže standardnog Bowiea – dobit će ga, a na svoje će doći i oni koji čekaju novog, inovacijama sklonog Bowiea.”

Muziku podržava

Bowievo zdravlje tema je o kojoj se puno priča, no Visconti tvrdi kako je Bowie posve zdrav, ‘rumenih obraza i nasmijan’, te da ima snage u glasu zbog kojeg je potrebno izaći iz prostorije u kojoj snima. Odmah se postavilo pitanje moguće turneje koje ipak neće biti: “Jedan od glazbenika pitao ga je ‘Kako ćemo sve to izvesti uživo?’ na što mu je Bowie odgovorio ‘Nećemo.’ i mislim da je tu bio jasan cijelo vrijeme” kaže Visconti.

Mnogi su preveli kako Bowie više nikada neće nastupati uživo, što je Visconti demantirao objasnivši da Bowie samo neće poći na turneju kojom će promovirati novi album. Album “The Next Day” bit će objavljen u ožujku.

Muziku podržava