Burning Man Festival odavno nadilazi okvire glazbenog festivala te je postao pravi kulturni fenomen koji je prepoznatljiv diljem svijeta. Ovaj globalni pokret pretvara nevadsku pustinju u privremeni grad u kojemu posjetitelji sami stvaraju sadržaje. Naime, Burning Man cilja na suradnju i aktivno sudjelovanje pristupnika čije kreativne ideje rezultiraju najrazličitijim sadržajima.

Stoje iza ideala zajedničkog rada u kojemu svatko sudjeluje i stvaranja sadržaja neovisno o korporacijskom iskorištavanju, jer smatraju da je to jedini način da se kultura zaštiti. Usto i vrednuju građanske dužnosti i ekološku osvještenost, pa se tijekom cijelog festivala angažirano pristupa očuvanju prostora, a od sudionika se očekuje da počiste za sobom nakon događaja.

Burning Man svake godine privuče oko 70.000 ljudi u pustinjski Black Rock City. Sudionici donose najrazličitije skulpture, neobične automobile i ostale izvanredne kreacije, uz ritualne šatore i DJ pultove iznova stvaraju američki fenomen. Festival se održava u posljednjem tjednu kolovoza, a kulminacija događaja je spaljivanje divovskog drvenog totema koji predstavlja The Mana – zvuči dosta plemenski i ritualno. U galeriji ispod pogledaj kako je to izgledalo ove godine.

164 Shares
Muziku podržava