Buffalo Springfield ponovo na okupu nakon 42 godine

647

Buffalo Springfield ponovo su na okupu, 42 godine nakon svojeg službenog raspada.

Jedini preostali živući članovi ovog legendarnog američkog ’60s folk-rock benda – Neil Young, Stephen Stills i Richie Furay održat će dva uzastopna akustična nastupa u sklopu humanitarnog eventa Bridge School Benefit koji će se dogoditi u Shoreline Amphitheatreu u Mountain Viewu (Kalifornija) 23. i 24. listopada, a kojim će se novčano potpomoći rad tamošnje škole Bridge School.Osim njih na spomenutom eventu nastupit će i Pearl Jam, Elvis Costello, Modest Mouse, Grizzly Bear, Billy Idol, Lucinda Williams te Jackson Browne.

Young i supruga mu Pegi u spomenutoj školi, koja se bavi djecom s teškim govornim i fizičkim nedostacima, od 1986. godine održali su brojne humanitarne koncerte.

Muziku podržava

Buffalo Springfield su osnovani u Los Angelesu 1966. te su tijekom svojeg svega dvogodišnjeg djelovanja objavili tri studijska albuma.

Originalna postava im je također uključivala basistu Brucea Palmera, koji je preminuo od posljedica srčanog udara 2004. i bubnjara Deweya Martina, koji je preminuo prirodnim putem prošle godine.

Muziku podržava