Buđenje prvi na nacionalnoj top listi

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1893

Oprostija bi sve” aktualni singl grupe Buđenje od 26. prosinca službeni je broj 1 nacionalne top liste u Hrvata. Premijerno emitiranje “Oprostija bi sve” u hrvatskom radijskom eteru bilo je 26. listopada u emisiji “Top hit 8” na frekvenciji Hrvatskog radija 2 program. Osam regionalnih centara hrvatskog radija od Osijeka do Dubrovnika, glasovima svojih slušatelja kreiraju sve Hrvatsku top listu “Top hit 8”.

Već nakon prvog emitiranja u konkurenciji pet prijedloga, “Buđenje” je dobilo najveći broj glasova. Time su procjenu glazbenih znalaca, kolega i prijatelja glazbenika da je u pitanju definitivan hit potvrdili i slušatelji.

Točno dva mjeseca kasnije, nakon što je ‘probila’ sve top liste i zavladala eterom, 26. prosinca “Oprostija bi sve” i službeno postaje broj 1 Hrvatske nacionalne top liste HR top 20 u izdanju Media servisa.

Muziku podržava

Ovim singlom grupa najavljuje svoj drugi studijski album koji bi se na tržištu trebao pojaviti krajem ožujka 2005. Kao i za najavni singl, tako i za ostatak materijala na drugom studijskom albumu glazbu i tekst potpisuje frontman grupe Darko Bakić, aranžmane i produkciju gitarist Toni Lović. Materijal se većim djelom snima u studiju Marijana Brkića MB, te u studiju Plavog filma, gdje Marijan Brkić i Toni Lović ‘finiširaju’ produkcijske detalje koji su u razini svjetski postavljenih standarda.

Drugi studijski album grupe Buđenje još nema radni naziv, ali ima obrise visoko kvalitetne glazbene dimenzije koji bi svojim izlaskom na tržište prema mišljenju priznatih glazbenih eksperata mogao popuniti prazninu mainstreama na hrvatskoj sceni. 2004. godinu Buđenje završava kao broj 1 nacionalne top liste, a 2005. godinu započinje snimanjem video spota za singl “Oprostija bi sve” u režiji Zorana Happa, produkcija Plavi film.

0 Shares
Muziku podržava