Bruce Dickinson piše scenarij i glumi

2320

Kako smo već ranije objavili, a još je jedna potvrda i na službenim stranicama benda, Bruce Dickinson, pjevač Iron Maidena, koji je uz to još i profesor povijesti, pilot i radijski voditelj, našao je novu zanimaciju.

On je, naime, postao filmski scenarist, i to za horror o samozvanom okultistu i čarobnjaku Aleisteru Crowleyu, preminulom 1947. godine, čiji je život dosta proučavao i ranije.

Crowley se u određenim krugovima smatra jednim od najzločestijih ljudi u Britaniji, a u filmu, koji će se zvati “Chemical Wedding“, kao i jedan od Bruceovih solo albuma (1998.), njega će utjeloviti britanski glumac Simon Callow.

Režija filma dodijeljena je pak Julianu Doyleu, koji je s Iron Maiden radio jedan od njihovih najuspješnijih spotova “Can I Play With Madness”, s albuma “Seventh Son of a Seventh Son” iz 1988. godine.

Muziku podržava

Također, jednu od sporednih uloga Bruce je namijenio i sebi, a bit će i ‘supervizor’ soundtracka za film. A, kad smo kod muzike, spomenimo da Dickinson nije jedini kojeg je Crowley inspirirao. Naime, Ozzy Osbourne je na svojem legendarnom solo debutu “Blizzard of Ozz” iz 1980. godine snimio pjesmu “Mr. Crowley”, sa sjajnim gitarističkim radom neponovljivog Randy Rhoadsa.

Istaknimo još da bi snimanje “Chemical Weddinga” trebalo biti dovršeno sljedeće, 2008. godine, kada bi trebao stići i u kina. A kada će to točno biti, još nije potvrđeno.

Muziku podržava